'HÜKÜMET DÜŞER, AKP VE MHP BÖLÜNÜR...'

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, başkanlık referandumuna ilişkin yazısında "Hayır" çıkması ihtimalini değerlendirerek, "Hükümet düşer.. AK Parti ve MHP bölünür." dedi.

27 Mart 2017 Pazartesi 00:08
'HÜKÜMET DÜŞER, AKP VE MHP BÖLÜNÜR...'

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, referandum sonucunda “Hayır” çıkması durumunda, olacağını iddia ettiği senaryoları köşesine taşıdı. 

Dilipak’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“(…) Varsayalım referandumda değişiklik % 49.9’da kaldı.. Al başına belayı.. Dolar 2 gün sonra 4 lirayı bulur. Yılsonuna varmadan da 5 lirayı görebiliriz. Borsa çöker.

Hükümet düşer.. AK Parti ve MHP bölünür. Partideki FETÖ’cüler ve FETÖ’cülerin tehdit ve şantajından korkanlar ya da menfaatçiler, yüzlerini yeni güç merkezine dönerler.. AK Parti MHP ile koalisyon kurar ama bu da uzun ömürlü olmaz. Ülke yeni bir seçime mecbur kalır. Sonuçta ülke yeniden koalisyona mahkûm ve mecbur olabilir

Terör yükselir. FETÖ’cülerin sesi daha gür çıkmaya başlar. Uluslararası güçlerin baskıları artar.

İçerideki bunalım sebebi ile Suriye ve Irak ile ilgilenecek mecalimiz kalmaz. Yatırımlar durur.. Yeniden eski günlere döneriz.

Sonuçta ANAP’ın başına gelen AK Parti’nin de başına gelir. MHP de artık sıradanlaşır. CHP de dağılır.

Türkiye bütünlüğünü koruyabilir mi bilmem.

Kim bu sonuca “Evet” der.. Bu sonuca “Evet” diyenler, referandumda “Hayır” diyenler olacaktır. O zaman bugünleri ararsınız..

FETÖ, 15 Temmuz’un intikamını almaya kalkarsa o zaman ülke kan gölüne dönebilir.. 15 Temmuz gecesi sürekli hale gelir..

Eğer bu işler kontrolden çıkarsa, Türkiye bölünebilir ve işgale uğrayabilir..

Kuşkusuz bu en kötü senaryo. 15 Temmuz ruhu yeniden canlanır ve sokağa çıkacak olursa uzun ve dehşetli bir hesaplaşma yaşanabilir. Bugünleri ararız. Geri bu noktaya gelmemiz yıllar alabilir ve çok ağır bedeller ödemek zorunda kalabiliriz. (…)”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol