HERKESİ DUYGULANDIRDI...

Ermenek'te madenci oğlunun cenaze törenine yırtık ayakkabılarıyla katılan Recep Gökçe'nin sözleri herkesi duygulandırdı.

20 Kasım 2014 Perşembe 14:34
HERKESİ DUYGULANDIRDI...
Ermenek'teki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe, kimliği tespit edilen diğer 7 işçiyle birlikte dün toprağa verildi.

Oğlunun cenaze töreninde yırtık ayakkabılarıyla görüntülenen Recep Gökçe görenleri duygulandırdı.

Recep Gökçe'nin ayağındaki ayakkabı, tüm mahsur kalan işçilerin aileleri gibi adeta yoksulluğu gözler önüne serdi.

Recep Gökçe eşi Ayşe Gökçe ile sabah saatlerinde oğullarının mezarı başında dua ederek, gözyaşı döktü.

HEDİYE AYAKKABI
Yetkililer, Recep dedeye ayakkabı hediye etti. Duygularını ve yaşadıklarını paylaşan Recep Gökçe'nin dilinden, yine herkesi duygulandıracak cümleler döküldü.

Recep Gökçe, bundan sonra 55 yıllık hayat arkadaşı Ayşe, torunları Recep, Duygu ve gelinine sahip çıkmak için mücadele vereceğini anlattı.

'KİMSEYE MUHTAÇ ETMEYECEĞİM'
Özellikle torunlarını, elinden geldiğince kimseye muhtaç etmeyeceğini vurgulayan Gökçe, oğlunun mezarını yaptıracağını, borçları varsa onu da ödeyeceğini dile getirdi.

Bugüne kadar parasız günleri geçse de hep idare ettiğini aktaran Gökçe, "Bana çok söylediler, 'ihtiyacın varsa bize söyle' derler. 'Tamam söylerim' derim. Ama yine de söylemem. Ayıp olur, telaşe olur. Yaşım genç. Aylığımı aldığımda ayakkabıyı alırım. 'Paran yoksa para verelim' derler. 'Param var derim ızdırabımdan" diye konuştu.

Gökçe, cenaze töreninde giydiği ayakkabılarla ilgili ise şunları söyledi:

"Param yok, param olsa ben bu ayakkabılarla gezer miyim milletin içinde. 'Elindeki lastiği atıver' derler. 'Atarım ben, siz karışmayın' derim. Elin kadar ben alamadım mı? Elin kadar ben giyemedim mi Param yok alamadım. Dişlerim yok. Eşimin de benim de dişlerim tükendi. Doktora yaptıracağımız dişler 'tutar mı tutmaz mı' diye sorduk. Yoksulluk nedeniyle gidip taktıramadık. Eğer orada param olsaydı, hemen taktıracaktım."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.11.2014 14:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol