HERKES BURADAN ARSA ALIYOR...

Arsa fiyatında 5 yılda meydana gelen 50 kat artışla Diyarbakır ''taşı toprağı altın'' olarak tanımlanan İstanbul'a adeta nispet yapıyor. Ancak, emlak uzmanları vatandaşları uyarıyor.

02 Mart 2011 Çarşamba 17:05
HERKES BURADAN ARSA ALIYOR...

Yaşanan siyasi olaylarla sık sık gündeme geldiği için kimi iş çevrelerince ''yatırım ortamının uygun'' olmadığı dile getirilen Diyarbakır'da, tarla ve arsa fiyatındaki yükseliş adeta dudak uçuklatıyor. Bu artışın devam edeceğini umarak para kazanmayı hayal eden binlerce kişi, tarla ve arsa satın almak için birbiriyle yarışıyor. Tarla fiyatı 5 yıl önceki değerine oranla 50 kat, bir yıl önceki fiyatına göre ise 10 kat artış gösterirken, bu yükseliş; ''Diyarbakır'ın da taşı toprağı altın oldu'' şeklinde yorumlanıyor. Bu süre içinde bir arsanın fiyatındaki yükselme altın, döviz, borsa ve mevduat faizi başta olmak üzere tüm yatırım araçlarını kıskandırıyor. 
Diyarbakır kent merkezine yakın bir dönüm arsanın fiyatı 900 bin liraya, kente 20 kilometre uzaklıktaki tarlada bir dönüm alanın fiyatı 50 bin liraya, 60 kilometre uzaklıktaki tarlada ise bir dönümün fiyatı 6 bin liraya alıcı buluyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol