'HEM ŞARLATANLIK, HEM REZALET'

Üsküdar Belediyesi'nin Kabe maketi ile Tokat'ta Zile Müftüsü'nün pastalı Kur'an'ı Kerim kesimine İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca çok sert tepki gösterdi.

22 Nisan 2015 Çarşamba 21:11
'HEM ŞARLATANLIK, HEM REZALET'
İşte HALK TV'nin anahaberine telefonla konuk olan Eliaçık hocanın o sözleri:

" Tüm bu yaşananlar şarlatanlıktır. Baştan sona yanlış bir iş. Kabe'ye saygı diyorlar, saygı böyle olmaz kardeşim. Kabe'nin, Hac'cın ne demek olduğunu bilmiyorlar bir defa. Kabe ev demek. Kabe'nin etrafında dönmek demek evi yüceltmek demek. Bu da şu anlama gelir: Evlerde yaşayan insanları mutlu kılmak, aç bırakmamak, yoksulluğu ortadan kaldırmak, ihtiyaç içinde kıvranan ev halkları yaratmamak. Bu şekilde olursa, o ev halkları mutluysa, huzurluysa Kabe'ye saygı göstermiş olursunuz. Yoksa maketini yaparak değil. Kaldı ki o maketi yapanlar şirke aracılık etmektedir, o maketin etrafında tavaf icra edecekler bilmediler ki bunu yapmaları halinde şirk suçunu işleyeceklerdir. Çünkü bu Allah'ın evi olan Kabe'ye eş koşulmasıdır. Alternatif üretilmesidir. Daha şimdiden bana 'hocam Üskürdar'daki Kabe maketine dönüp namaz kılabilir miyim' diye sormaya başladılar. Pastadan Kur'an'ı Kerim'e gelince o daha da büyük bir rezalet. Sadece yanlış değil, rezalet. Kabul edilemez. Eskiden Mekkeli müşrikler helvalardan put yaparlar, acıkınca da onu yerlerdi. Pastadan Kur'an da aynı buna benziyor. Putperestlik de zaten böyle oluşuyor. Bakın bir örnek vereyim. Hazreti Ömer, Rıdvan ağacını kestirmiştir. Peygamber dolayısıyla gidip o ağaca elini, yüzünü süren insanları ve gidişatı gördüğü için. Diyanet tepki göstersin deniyor. Kimi kime şikayet edeceksin? Diyanet İşleri Başkanı önce altındaki milyonluk aracın hesabını versin. Müslümanlık sadelik demektir. Fakiri, fukarayı gözetmek, gösterişten, şatafattan uzak durmak demektir. Peygamber ömrü boyunca yoksullar gibi yaşamıştır ta ki bunu sona erdirinceye kadar. Bütün bunların Allah'ın dini ile kitabı ile zerre ilgisi yoktur. Vicdanı olan vatandaşların bu türden şarlatanlıklara prim vermemesi gerekir. Bunları itibarlı kılmaması gerekir. Eskiden olsaydı Taksim Meydanı dolar taşardı, tepki eylemleri düzenlenirdi. Şimdi kimselerin sesi çıkmıyor. Neden çünkü işbaşında muhafazakar denen bir yapı, AKP var."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.04.2015 21:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
canan bayi 2015-04-24 13:58:35

Ben bir AKP ki olarak bunu kiniyorum herşeyden önce müslüman im kutsal emanetleri saygisizligi hiç bir şekilde tasvib etmiyorum bu bir sartalatanliktir.yöneticileri boyle sarlatanliklar konusunda da ikaz ediyorum kendinize gelin

Avatar
Meh.Şükrü Özbakır 2015-04-23 15:09:49

Yalnız İhsan Bey'in değil;aklı başında,sözü dinlenir tüm ilahiyatçı beylerin tepkilerini dile getirmelerini bekliyoruz.Bu tür azgınlıklara ancak bu yolla karşı durabiliriz

Avatar
Mehmet gökçen 2015-04-23 19:55:11

İslamiyet'i bilmeyen, Kuran' ı Kerim'in sadece Arapça'sını telaffuz edenlerin halt etmesi bunlar.

Avatar
ibrahim timur 2015-04-23 20:35:48

Hocam cok buyuk bi, gunah i$lediklerinin farkinda degiller din ve diyanet i$leri holding gibi yönetiliyor peygamberimiz(sas) mutavazi yasamistir.cuma hutbelerinde bile hukumet ovuluyor.benim bildigim cagdas ulkelerde devletin dini olmaz her dine devlet esit mesafededir.din olgusu türkiyede kafalari yikamakla bir olmu$ din adamlarin elinde cocuk oyuncagi olmus yoksa bizim hicbir dine karsi degiliz.kimsenin ibasetine karismayiz.

Avatar
m.fatih 2015-04-23 23:30:49

hocam iyili varsınız

Avatar
CEM 2015-04-24 10:29:37

put perestli̇kten başka bi̇r şey deği̇l

Avatar
mehmet sahin 2015-04-23 13:30:08

yuregine saglk

Avatar
serkankaratas 2015-04-23 16:43:26

Ağzına sağlık hocam ama ne yazıkki tepki göstermiyorlaron iki yılda Türkiye insanları degisti