HEDEFİNDE YİNE AĞAÇ KESENLER VARDI...

Hocamızın hedefinde yine ağaç kesmeler ve buna gerekçe olarak avm ve rezidans projelerini gösterenler vardı...

04 Aralık 2014 Perşembe 12:52
HEDEFİNDE YİNE AĞAÇ KESENLER VARDI...

 İşte o sözler:

" Kur'an'a göre dağlar konuşur, yeryüzü konuşur, ırmakla konuşur, ağaçlar konuşur. Beş bin zeytin ağacı kesildi değil mi? İşte o topraklar konuşacak. Kim kesti seni? Ayak izi belli. Sana bu emri kim verdi denilecek. Ağaçlar ve topraklar dile gelip konuşacak. Yani bunun hesabını vereceksin. Kaçacak yer bulamayacaksın. Buna inanıyorsan, bu hesabı vereceğine inanıyorsan ahirete inanıyorsun demektir.

Kur'an'da Rahman Suresi'nde, 'Ağaçlar Allah'a secde ederler. Şimdi Allah'ın nimetlerinden hangisini inkar ediyorsunuz?'

Peygamber 'Yarın kıyametin kopacağını bilsen ve elinde de bir fidan varsa yine de o fidanı dik' diye buyuruyor. Böyle bir peygamberin ümmeti insanlar nasıl olur da ağaçları kesip dev dev binalar dikerler. Bunlar meydanlardan yanlış şey anlıyorlar. Rezidans, AVM ve Camii... Muhafazakar zenginlere sorun bunu söylerler.

Park, bahçe, resim, kültür, sanat hepsi yerlerde sürünüyor. AVM'de alışveriş yapacak, rezidansta yatacak, kırıştıracak, camide de tövbe edecek. Bu binalar başka ne işi yarıyor. Biz rezidans istemiyoruz, mahalle istiyoruz, komşu istiyoruz. Bunlar kapitalizmin dikte ettiği şeylerdir. Hristiyansan avm ve rezidansın yanına kilise diyor. 

Çevre ile doğayla uyum içinde olmalıdır yapılaşma. Hazreti Ali'ye mektup yazıyor ve diyorlar ki, 'Yemen'deki arazileri birileri istiyor, ekip, biçeceklermiş', Hazreti Ali de onlara cevap veriyor ve diyor ki, 'O kişilere söyle o arazileri ekip biçmeleri için şartlar şunlardır. Bir bölge halkının rızasını alarak ekip biçebilirler. İkincisi oradaki ağaçları kesmeyecekler. Onlar ayetleridir ve dokunulmayacak. Üçüncüsü orada ekip biçtiklerinden bir bölümünü bölgedeki yoksul, kimsesiz ve muhtaçlara verecekler, üç yıl boş bırakmayacaklar. Bunu kabul ediyorlarsa çalışsınlar. Oranın mülkiyeti benim değil mülk Allah'ındır' diyor.

Eğer siz Kur'an'a göre hareket etmek istiyorsanız, izlediğiniz politikalar bunlara uymuyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.12.2014 12:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
MELEK KIYAN 2014-12-04 14:00:21

utaniyor !! deği̇l gi̇zli̇yor.
nasil ki̇ i̇ki̇ ki̇şi̇den bi̇ri̇ ben oy atmadim di̇yor attim demekten utandiği i̇çi̇n deği̇l !!!!
gi̇zlemek daha karli olduğunu düşünecek kadar cahi̇l ve benci̇l olduğu i̇çi̇n olmasin ?????
bi̇z ki̇ "yaş ağaca balta vuran el olmaz" di̇ye öğütlerle büyüyen bi̇r nesi̇l i̇ken...
ağaçlarla isinip dünyamizi ki̇rletmeyen nesi̇lleri̇n devami miyiz ?
yok kömürü yakıp dünyayı kirleten ama yaptığının yanlış olduğunu bilerek rahatlıkla rehavet içinde yaşamak ama yerin üstünden çok altında !!!!!!!!!!!!!

Avatar
habib bozan 2014-12-04 23:07:49

Çok güzel ifadeler. yalova belediyesinin ağaç kesmesinede değinmiş olsaydın daha objektif ve adil olacaktı.

Avatar
erdem erdem 2015-01-16 18:48:46

Yalova Belediyesine cılız değindin.ama gezideki ağaçlardan daha önemli idi.izmir Büyükşehir kocaman ormanı kesiyor, aydın Büyükşehir asırlık güzelim ağaçları kesiyor sende cılız da olsa tık yok.hoca nefretin seni bazı seylerden ali koyuyor. Bazılarına yaranmaksa amacın. Beyhude yarın seni bir kalemde silip sumuk lu mendil gibi çöpe atarlar.objektifligini kaybettin. Şöyle geri çekil biraz dikkatli düşün yeniden sahaya gir.dagit ortalığı tek bbaşına D olsan da.kurani birilerine hoş gostereyim değil kendileri isterse hoşgörsunler diye anlatalım. Selam