Hedef Belli Oldu: Muharrem İnce'ye Tam Destek

Pandemide beklenen ikinci dalga, siyasetin nabzını da yükseltiyor. Ekonomide yaşanan tıkanma yönetim krizini derinleştirirken, sürekli oy kaybeden iktidar bloku ise muhalefeti bölmenin yollarını arıyor.

06 Ağustos 2020 Perşembe 12:26
Hedef Belli Oldu: Muharrem İnce'ye Tam Destek

Pandeminin etkileri her geçen gün daha derinden hissedilirken uzmanlar vaka sayılarındaki artışa bağlı ikinci dalganın kapıda olduğu uyarısı yapıyor. Ekonomik krizin derinleşmesi önümüzdeki süreçte siyasetin nabzını da yükseltecek. İktidar bloku, henüz pandeminin vurduğu ilk dalgayı göğüsleyemezken, toplum ikinci dalganın yansımaları karşısında büsbütün çıkmaza sürüklenecek. Yönetim krizi karşısında çareyi muhafazakârlaşma hamlelerinde, kutuplaştırma siyasetinde ve daha fazla otoriterleşmede arayan AKP-MHP ittifakının geleceği de önümüzdeki dönem bu gelişmelere göre şekillenecek.

İktidarın elinde oyun alanı kalmadı

Tabanda yaşadığı erime, son dönem yayımlanan kamuoyu yoklamalarının neredeyse tamamına yansıyan iktidar blokunun olası hamlelerini Doçent Dr. Berk Esen ile konuştuk. “Pandemi döneminde siyasette birtakım değişiklikler olacağı hepimizin malumuydu. MHP’nin AKP ile birleşmesi bu oy kaybını engelleyemedi” diyen Esen, iktidarın elinde çok fazla oyun alanı kalmadığını, son çaresinin ise Millet İttifakı’nı bölmeye çalışmak olduğunu belirtiyor.

Millet İttifakı’nı bölmeye çalışacaklar

İktidarın çözülmeyi önlemek için bazı yöntemler takip ettiğine değinen Esen, “Bunlardan biri İstanbul Sözleşmesi’nden Ayasofya meselesi gibi hamleler ile yaratılan kutuplaştırma siyaseti oldu. Muhafazakâr çevrelerin hoşuna gidebilecek, Millet İttifakı’nın farklı unsurlarını kaşımaya dönük birtakım hamleler amaçlandı. İktidar, başta sosyal medya olmak üzere muhalefetin kullanabileceği platformları kısıtlamaya gitti. Son olarak seçim sisteminde iktidara minimum oyla maksimum temsiliyet sağlayacak sistem üzerinde durdular” diye konuştu.

Muharrem İnce’yi destekleyecekler

Pandemiye ilişkin son tartışmalardan görüldüğü üzere tablonun kötü olduğunu vurgulayan Esen, “Ekonominin çok daha kötüye gideceği görünüyor. Bu noktada iktidarın elinde çok fazla oyun alanı kalmadı. Yapacakları tek şey Millet İttifakı’nı bölmek olabilir. Dolayısıyla Erdoğan’ın CHP kurultayının nispeten gürültüsüz geçmesinden mustarip olduğunu düşünüyorum. Muharrem İnce’nin çıkışını da destekleyeceklerdir. Bahçeli’nin son açıklamasını da buna göre yorumluyorum. İYİ Parti de zaten buna karşı ‘Biz evimizdeyiz’ diye açıklama yaptı. Karşılık bulmasa da bu politikayı devam ettireceklerdir” değerlendirmesini yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2020 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol