HAYDİ 'YERYÜZÜ SOFRALARI' KURMAYA!

Ramazan başlıyor. Antikapitalist müslümanlar da mübarek aya çok güzel bir paylaşımla giriyor. Önerinin sahibi İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 13:49
HAYDİ 'YERYÜZÜ SOFRALARI' KURMAYA!

 Gezi Parkı protestolarının ardından İstanbul’da hemen her parkta forumlar sürüyor. Doğrudan demokrasi örneklerinin yaşandığı forumlarda son günlerin gündemi ise ramazan. Ramazan ayına sayılı günler kala Antikapitalist Müslümanlar, iktidarın ve zenginlerin şaşalı iftar sofralarını protesto etmek için tüm parklarda ‘Yeryüzü Sofraları’ adıyla yer sofraları açılmasını önerdi. Yazar İhsan Eliaçık, bu önerinin hemen her parkta büyük destek gördüğünü belirterek, “Ramazan boyunca herkesin evinden getireceği yemeklerle büyük iftar sofraları oluşturulacak. Hurma, zeytin ve su paylaşılarak ramazan coşkusu parklarda da yaşanacak” dedi. 

Kıvanç, önerinin dile getirildiği her parkta büyük destek gördüklerini belirterek “Bunu yaparken amaçladığımız şeylerden biri de ramazanın var olan ruhunun ne olduğunu hem iktidara hem de egemenlere göstermek. Yani orada insanları sıraya sokan, minnet ettiren ana karşı, dayanışmanın ön planda olduğu bir ramazan olsun istiyoruz. Gezi Parkı başta olmaz üzere Abbasağa, Yoğurtçu ve eğer mümkünse forumların düzenlendiği her parkta bunu yapmak istiyoruz” dedi. Gezi Parkı direnişi sırasında parkta ‘Antikapitalist Müslümanlar’ın öncülüğünde Miraç Kandili programı da düzenlenmiş ve kandil simidi dağıtılmıştı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2013 14:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mehmet cskn 2013-07-08 22:42:57

ya çok af edersin ama söylemeden geçemiyvem.prezervatifin içkinin fuhuşun ve oğlanların en yoğun oldu bir parkta iftar yemeğimi.gerçekten buna ben chp zihniyeti derim.ihsan hoca yaşlandı ve denge kayıbı yaşıyor bence.
birkaç saniye önce · Beğen

Avatar
halil fırat 2013-07-09 13:52:49

allahın en yüce saydığı insana saygısı ve sevgisi olmayan şahısların düşünceleri bana göre anlamsızdır.yorumundan anladığım kadarı ile sizin gerçek dindarlıktan ziyade iktidar dindarlığı peşinde olduğunuz anlaşılıyor.gerçek müslüman ezilenin yanında yer alır.ama günümüz sözde müslümanları her zaman egemenlerin yanında yer almaktadır. yaklaşık 1300 yıldır islamiyeti örtü olarak kullanan egemenler halklara müslümanlık maskesiyle zulüm yapmaktadırlar.

Avatar
umut asır @mehmet cskn 2013-07-09 14:24:29

mehmet cskn çok afedersin ama iftar deyince çok az kişinin aklına prezervatif, fuhuş ve oğlanlar gelmiştir diye düşünüyorum, böyle bir bağlantıyı çabucacık kuran zihnin için tüm bunların derinlerinde bir anlamı olmalı.

Avatar
mehmet cskn @umut asır 2013-07-11 00:13:17

umut efendi aynı şeyi ben senin için düşündüm.yaran var gocundun.hilal hanım allah kimseyi yüce saymaz allahın kendi yücedir.ihsan hocayı bende severim ve tanışırım kendiyle.sanırım bu aralar sorunları var.