'HAYAT ARKADAŞIMI KAYBETTİM...'

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel hayatını kaybetti.

28 Mayıs 2013 Salı 10:40
'HAYAT ARKADAŞIMI KAYBETTİM...'

 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel vefat etti. Vefat haberini alır almaz hastaneye gelen Süleyman Demirel, "65 senelik hayat arkadaşımı kaybettim, mekanı cennet olsun" dedi.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi doktorlarından Haldun Müderrisioğlu, Nazmiye Demirel'in vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Nazmiye Demirel’in 4 Aralık 2010 tarihinde Alzheimer hastalığı ve sıvı elektrolit bozukluğu nedeniyle hastanelerinde kabul edildiğini ve o tarihten bu yana tedavisinin aralıksız devam edildiğini belirterek, "Bu akşam, kandaki oksijen azalması ve bilahare de kalp durması sonucunda saat 22.27 itibariyle bütün müdahalelere rağmen hastamızı kaybettik" dedi. Süleyman Demirel'in sağlık durumuna ilişkin de konuşan Müderrisoğlu, "Az önce geldiler. İçeride dinleniyorlar. Çok üzgünler ama metanetlerini muhafaza ediyorlar. Sağlık durumu çok iyi" ifadelerini kullandı. Müderrisoğlu ayrıca, Süleyman Demirel'in rahatsızlığı nedeniyle Süleyman Demirel ile Nazmiye Demirel'in en son 1.5 ay önce yüz yüze görüştüğünü de sözlerine ekledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de eşinin vefat haberini öğrenir öğrenmez, Başkent Hastanesi'ne geldi. Merdivenlerden çıkarken güçlük çeken Demirel'in üzgün olduğu dikkat çekti. Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Demirel, "65 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. Mekanı cennet olsun. Bütün sağlık personeline minnet ve şükranlarımız var. 4.5 sene onu ayakta tuttular, Allah kendilerinden razı olsun. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de Başkent Hastanesi'ne geldi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.05.2013 10:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol