HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR. DİKKAT!

Hava sıcaklığı, 10 derece düşüyor. Meteoroloji fırtınaya karşı uyardı.

09 Nisan 2012 Pazartesi 11:32
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR. DİKKAT!

 Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere ülkenin batısında azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji fırtınaya karşı uyardı.

FIRTINA UYARISI   
Pazartesi gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden Kuzey Ege'de 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına, Marmara'da 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor.. Fırtınanın 10.04.2012 Salı gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde zaman zaman kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 
Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
KAR ERİMELERİ UYARISI
Ülkenin doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
ÇANAKKALE’YE KIŞ GERİ GELDİ
Çanakkale’de dün 23 dereceye ulaşan hava sıcaklığının ardından gelen yağmur ve poyraz ile sıcaklık 6 dereceye kadar düştü. Soğuk hava kışı hatırlatırken, poyraz fırtınası nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar oldu.
Çanakkale’de nisan ayı ile artmaya başlayan hava sıcaklıkları dün 23 dereceye kadar ulaştı. Fakat kentte bugün sıcaklık düştü. Gece başlayan yağmur sabaha kadar aralıklarla devam etti. Sabah evlerinden çıkanlar, poyraz ve yağmurla 6 dereceye kadar düşen soğuk havayla karşılaşınca şaşırdı.
Kentte poyraz fırtınası deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Kuzey Ege Denizi’nde saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 07.15 ve Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 10.00’da yapılması gereken seferlerin iptal edildiğini duyurdu. 

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol