HATAY'DA SEL: 5 ÖLÜ.. 10 YARALI

Hatay’da yaşanan sel sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Bölgeye arama-kurtarma ekipleri ve 2 adet helikopter gönderildi.

19 Temmuz 2013 Cuma 11:03
HATAY'DA SEL: 5 ÖLÜ.. 10 YARALI

 Hatay’da yaşanan sel sonucu bölgeye arama-kurtarma ekipleri ve 2 adet helikopter gönderildi.

AFAD' tan yapılan açıklamaya göre, Hatay' ın Dörtyol ilçesi Göcek yaylası mevkiinde yaşanan aşırı yağışlar sonucunda oluşan göçük ve sel baskınları nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, 10 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır. Kayıp vatandaşlarımızın olabileceği ihtimaline karşı Başbakanlık AFAD tarafından; Genelkurmay Başkanlığı’ndan arama-kurtarma helikopteri ile sağlık bakanlığı’ndan ambulans helikopter görevlendirilmiştir. Helikopterler bölgede çalışmalara başlamıştır.

Kayıp vatandaşların olabileceği ihtimaline karşı Başbakanlık AFAD tarafından; Genelkurmay Başkanlığı’ndan arama-kurtarma helikopteri ile Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans helikopter görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Helikopterler bölgede çalışmalara başlamıştır. Ayrıca; Adana İl AFAD Müdürlüğü’nden ekipler de Hatay’a gönderilmiş olup, arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

EVLER TOPRAK ALTINDA  
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bulunan Çökek Yaylası'nda meydana gelen heyelanda yaylada bulunan evler toprak altında kaldı. İlk belirlemelere göre enkaz altında 3 kişinin kaldığı öğrenilirken bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaylaya yol veren köprülerin de selden zarar görmesi nedeniyle helikopterler ile arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi. İlçede halen şiddetli yağış etkili oluyor. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Enkazda ölenler anneanne Fatma Üstünel, torunları Nidanur Ertunç(8) ve Nisanur Ertunç(9 hastanede ölenler Ökkeş Morca ve Muammer Arif Canbolat.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2013 16:02
Anahtar Kelimeler:
SelHatayDörtyolFelaketAFAD
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol