HALKA KÜFREDEN CENGİZ'E 'ERTELEME' KIYAĞI!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı'nın yapımını üstlenen yandaş şirketi Cengiz İnşaat'ın iki yıllık kira erteleme talebini doğruladı.

04 Nisan 2018 Çarşamba 13:28

Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişimi’nin 3. havalimanının yıllık 1 milyar Euro'luk kira bedeli için iki yıl öteleme istediği haberini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan doğruladı. Bakan, “Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok. Kamu tarafı olarak bu büyük projenin sağlıklı işlemesinin de sorumlusuyuz” dedi.

Borç ötelemeyle ilgili TRT Haber’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, “Yalnız kira ötelemesi yaptığımızda bugünkü parayla 10 yıl sonra 20 yıl sonra ödemeyecek, yasal faizi de dahil olmak üzere olacak” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Bloomberg, 3. Havalimanı’nı yapan İGA’nın, 1 milyar Euro daha borç almak için bankaların kapısını çaldığını yazdı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
lisa 2018-04-13 19:47:47

Bana bir borcu verdikleri için apexloansın batılılığına teşekkür etmek istiyorum. Ben apexloans'ın batıya doğru ilerleyişine kadar bir krediyi güvence altına almaya çalışırken birkaç kez dolandırıldım ve bana borç verdi. Eğer yasal bir krediye ihtiyacınız varsa, bugün [email protected] adresinden başvuruda bulunun.