Hakim Efendi Zenginden Alıp Fakire Veriyormuş!

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın büyük emekler ile hazırladığı yeni kitabı Metastaz'da Menzil'e bağlılığını itiraf eden ve "Ben, Robin Hood'um, zenginden alıp fakire veriyorum." diyen hakim Hasan Akdemir'in para karşılığında nasıl tahliye kararı verdiği de yeraldı.

06 Şubat 2019 Çarşamba 23:46

Fetullahçı Çete ile mücadelenin gerçekten yapılıp yapılmadığını anlatan kitap, Fetullahçı Çete'nin ardından devlette yuvalanmaya çalışan başta Menzil olmak üzere İskenderpaşa, Kurdoğlu, Yazıcı, Okuyucu, Süleymancı gibi diğer tarikatların devlet kurumlarında nasıl kadrolaştıklarını anlatıyor. 

Kitapta Menzil'e bağlılığını itiraf eden ve "Ben, Robin Hood'um, zenginden alıp fakire veriyorum. Bizim cemaatimiz bu tür işleri iyi yapıyor" diyen hâkim Hasan Akdemir'in Fİ Yapı'nın patronu Fikret İnan'ı para karşılığı nasıl tahliye ettirdiğini 'Her Taşın Altından Çıkan Menzilci Hakim' bölümünde şu sözlerle anlatıyor; 

'Ben Robin Hood'um, zenginden alıp fakire veriyorum. Bizim cemaatimiz bu tür iyi işler yapıyor' 

Dünyanın en büyük adliyesi olarak tanıtılan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda bir hâkimin odasında yankılandı bu söz. Sulh Ceza Hâkimi Hasan Akdemir, almak istediği rüşveti böyle gerekçelendirdi. Neyin karşılığında para istiyordu, "bizim" dediği cemaat de neydi, bu söz nasıl bir cerahati patlattı?

İşte öyküsü...

'Hani tutuklamayacaktınız'

Tarih: 26 Ağustos 2016.

Fi Yapı adlı inşaat şirketinin patronu Fikret İnan, FETÖ'nün finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında hâkim karşısındaydı. Savcı tutuklanmasını talep ediyordu. 5. Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir sorguya ara verdi ve odasına çekildi. Orada, birazdan hakkında karar vereceği İnan'ın "FETÖ'cü olmadığını ve bu nedenle serbest bırakacağını, iş adamı avukatı Halil Canbolat'a söyledi.  

Gelin görün ki... 

Sorgu bittiğinde Fikret İnan 'Terörizmin finansm önlenmesi hakkındaki kanun', 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma'  suçlarından tutuklandı.

Hemen ardından, İnan'In avukatı tekrar hakimin odasına girdi ve 'hani tutuklamayacaktınız' diye sordu.

Hakim Akdemir de 'Polis ve savci 15 gün içinde yeni delil sunacak eğer olmazsa bizzat ben birakacağım' diye vatte bulundu.

Neler oluyordu? Bir hâkim ve avukat nasıl böyle bir diyaloğa girebilirdi?

'Misafirinizi gidin Silivri'den alın'

İş adamı Fikret İnan artik cezaevindeydi. Avukatları itiraz üstüne itiraz ediyor, ancak haftalar geçmesine rağmen tahliye olmuyordu.

Bir gün...

Serap Bindal adlı bir avukat, tutuklu iş adamının avukatlarından Nihat Eşref Darg'nun yanına geldi ve şöyle dedi:

- 'Fikret'i bizden başka kimse çıkaramaz, siz istediğiniz yere itirazınızı düşürün, biz gerisini hallederiz.' 

İddia o ki, Hakim Hasan Akdemir tutukladığı Fikret İnan'ı 2 milyon 100 bin TL karşılığında cezaevinden çıkaracaktı! Bu paranın bir bölümünü de, aracı avukat Serap Bindal alacakt!
Tutuklamaların üstünden 3 ay geçmişti ki...

İşadamı İnan'ın da cezaevinde olduğu AKFA Holding soruşturması kapsamındaki şüphelilere ilişkin aylık tutukluluk incelemesi yapıldı.

Savcılık, soruşturma kapsamında tutuklanan 7 şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini, diğer şüphelilerin ise tutukluluk halinin devamını talep etti. Maalesef, Türkiye'deki böylesi davalarda, iddianame daha hazırlanmadan savcinın tahliye talebi ve mahkemenin tahliye kararı şüphe uyandırıyordu.

Bir de konu, FETÖ'nün finans ayağının soruşturması oldu mu, daha bir dikkat kesilmek gerekiyordu.
Keza...

İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, savcının 'tahliye edin' dediği 7 kişiyle kalmadı, 'tutuklulukları devam etsin' denilen 4 şüpheliyi daha tahliye etti. Mahkeme tahliye ettiği bu isimlere 'yurtdışına çıkiş yasağı, haftada 2 gün ikametlerine en yakın polis merkezine giderek imza atma ve İstanbul il sınırlarını terk etmeme' den oluşan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. Bu yasaklara rağmen, cezaevin den çıkar çikmaz kaçıp, Amerika'ya iltica talebinde bulunanlar oldu ama, konumuz şimdilik bu değil!

Mahkemenin tahliye ettiği isimlerden biri de Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnandı. Karar çıkınca, tahliye için rüşvet isteyen avukat Serap Bindal 'Misafirinizi gidin Silivri'den alın' diyerek, İnan'ın avukatı Nihat Eşref Dagı'ya haber gönderdi.

İnan gece yarısına doğru cezaevinden çıktı."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol