GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİ'NİN GERÇEĞİ!

Hocamız, yakında piyasaya çıkacak olan 'Firavun' isimli yeni kitabının en önemli bölümlerinden birinin 'Firavunluk Piskozu' olduğunu belirterek, 'Türkiye'de yaşanan gerçeği burada açıkça vurguladım' dedi.

10 Ocak 2015 Cumartesi 22:38
GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİ'NİN GERÇEĞİ!
İşte hocamızın son yazısında dile getirdiği o görüşler:


" Yakında çıkacak olan ‘Firavun’ adlı kitabımın en hayatî bölümlerinden biri de ‘Firavunluk Piskozu’ bölümüdür. Bu bölümün çok kısa bir özetini bu köşeye aktarmak istiyorum.
Psikoz tabiri, kişiliğin bütünlük ve tutarlılığını tahrip eden ruhsal bozukluklar için kullanılır. Psikozlar genellikle toplumsal sarsıntıların ürünü olarak vücut bulur.
 
Firavunluk psikozu nedir?

Kur’an, firavunluk psikozunu yaratan ‘toplumsal sarsıntı’nın, zulme teslimiyet ve zalimlere itaat olduğunu söylüyor. Firavunluk psikozunun Ortadoğu’yu istila etmesinin arkaplanında da bu var. “Gelen ağam, giden paşam” veya “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” yaklaşımıyla zalimlere itaati meziyet, hatta kutsal meziyet gibi gösteren zümreler, toplumları kasıp kavuran firavunluk psikozunun temel besleyicisi olmuşlardır.

 
Firavunluk psikozunun belirtileri

Dini Politik Araç Olarak Kullanmak:

 
Kur’an’da Firavun’un adı din baronu Hâman’la daima birlikte anılıyor.

Hâman (Aman, Amen, Amon, Ammon, Amun, Hammon), firavunlar Mısırındaki Amon rahiplerinin liderlik makamına unvan olarak kullanılan bir sözcüktür.

Firavun, en yakın paraleli olan Hâman’da sembolleşen başrahipliği (din reisliğini, din baron-luğunu) babadan oğula geçen bir mevki haline getirerek, dinden aldığı desteği sürekli hale getirmiştir.

Politik Araç Yapılan Din Dışında Bir İnanca İzin Vermemek:

Firavunlar Mısır’ı dinsiz değildir; tam aksine, dinin birinci dereceden rol oynadığı bir ülkedir.

Firavun da dinsiz değildir; Musa’nın dinine karşı konan ve savunulan bir dine sahiptir. Ancak o bir şirk dinidir ve bunun için Musa’nın tevhidinden rahatsız olmaktadır. Kur’an bu gerçeği kendine özgü kelam güzelliğiyle vermektedir. Firavun’un seçkin danışmanları ona Musa ile ilgili olarak şöyle diyorlar:

“Musa'yı ve halkını, yeryüzünü fesada verip seni ve ilahlarını terk etsinler diye mi serbest bırakıyorsun?" (A’raf, 127)

Kur’an bu dinin adını, Yusuf suresinin 76. ayetinde deşifre etmiştir: ‘Dinü’l-melik’ (kralın, sultanın dini) Bütün firavun egemenler, ya yeni bir ‘sultan dini’ oluştururlar yahut da mevcut dini tahrif ederek Hâman kadrolar vasıtasıyla ondan bir saltanat dini yaratırlar. Tektanrıcı din-lerin coğrafyalarında firavunlar zamanından beri yapılan, bu ikincisidir.

Günümüz Türkiyesinde yapılan da bu ikincisidir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.01.2015 22:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol