GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ...

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK'nın Balyoz sanıklarıyla ilgili açıklamasına ilişkin konuştu.

14 Nisan 2011 Perşembe 14:27
GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ...
Yaşar Büyükanıt, Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsü'nde katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Balyoz ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine Büyükanıt, kendisinin emekli bir asker olduğunu ve Genelkurmay adına herhangi bir şey söylemeye hakkı olmadığını belirterek şöyle konuştu: "O takdir Genelkurmay'ındır. Bende izliyorum. Demek ki bir hassasiyet duydular ki söylediler. Çünkü, birçok hizmette olan asker tutuklu. Bu tabi onların özlük haklarına da engel oluyor, terfilerine engel oluyor, TSK'nın işleyişine sayısal olarak tabii ki olumsuz etki yapıyor. Herhalde bu hassasiyete girecek. Bunu hukukun dışına çıkan bir üslup olarak görmüyorum. Onu da vurgulamışlar zaten. Öyle bir ihtiyaçtan kaynaklandığını bir emekli asker olarak sizler gibi bende basından okudum. Değerlendiriyorum. Başka diyeceğim bir şey yok." 

Başbakan Erdoğan'ın, Balyoz davasına ilişkin TSK'nın sitesinden yapılan açıklamaya ilişkin dün Fransa'da söylediği "Bana göre yanlış yapılmıştır" sözlerinin sorulması üzerine Büyükanıt, "Tabi o da Başbakan'ın takdiri. Başbakan öyle değerlendirmiş. Ona yapacağım bir yorum yok" karşılığını verdi.

Yaşar Büyükanıt, bir basın mensubunun, "Balyoz davasına genel olarak nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine mahkemeye intikal etmiş bir konu için yorum yapmasının mümkün olmadığını söyledi. Bir vatandaş olarak olan biteni izlediğini ifade eden Büyükanıt, "İnşallah kısa zamanda sonuçlanır, taşlar yerli yerine oturur. Benim yapacağım tek yorum bu" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in Hasdal ziyaretinin sorulması üzerine de Büyükanıt, şöyle karşılık verdi: "Düşünün emrinizde çalışan biri Hasdal'da. Oraya gidip, onları ziyaret etmesi kadar normal hiçbir şey yok. Gayet yerinde bana göre. Çünkü, daha suçları ispat edilmiş değil. Genelkurmay Başkanı da TSK'nın komutanı. Sizin bir aile bireyiniz Allah korusun öyle bir duruma düşse gitmez misiniz?"





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol