GÜNDEM YARATACAK ARAŞTIRMA...

Türkiye: 103, S. Arabistan: 131, İran: 163, Afganistan: 169. sırada...

13 Eylül 2015 Pazar 22:05
GÜNDEM YARATACAK ARAŞTIRMA...
İşte hocamızın 'Ekonomik İslamik Endeks' başlıklı araştırmayı konu aldığı ve şok verileri açıkladığı o yazısı:


 ‘Kur’an’la doğdum, Kur’anla öleceğim. Dindar nesil yetiştireceğiz, helâlı haramı bileceğiz, Hazreti Ömer’in adalet anlayışı düsturumuz olacak, garip gurebanın hakkını yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz, İslam dünyasına model olacağız, mazlum milletlerin sesi olacağız, minareler süngümüz kubbeler miğferimiz olacak. Yoksulluğu, yolsuzluğu, yasakları yok edeceğiz.”
Tümünün yalan ve aldatmaca olduğu zaman tarafından gösterilen bu sözler, 2002’de iktidara gelen AKP öncülerinin dilinden düşmedi. 13 yıllık iktidarları süresince de bu ve buna benzer sözleri duymaya devam ettik. Şimdi muhasebe zamanı...
Bu 13 yılın sonunda, dini referansların üzerinden Türkiye’yi dönüştürmek isteyenlerin karakter ve icraatının bir muhasebesi gerekmez mi?
Muhasebeyi; George Washington Üniversitesi öğretim üyelerinden, İran kökenli iki profesörün, ‘Global Economy Journal’ isimli dergide yayınladıkları ‘Ekonomik İslamik Endeks’ başlığını taşıyan çalışmanın ve Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdülkadir Civan’ın, ‘Türkiye İslamî Bir Ülke midir?’ başlığıyla ele aldığı çalışmanın üzerinden yapa-cağız.
İki akademisyen, başta Kur’an olmak üzere İslam’ın birincil kaynaklarından yola çıkarak temel İslamî prensipleri belirliyorlar; bunları da, iktisadî, hukukî, insanî ve uluslararası ilişkiler olmak üzere 4 ayrı alt endekse ayırıyorlar. Belirledikleri prensipleri alt alta sıralayıp eldeki verileri kullanarak dünya üzerindeki ülkeleri kantara vuruyorlar. Amaç, hangi ülkenin bu prensiplere ne kadar uygun hareket ettiğini görmek, yani kimlik kartında Müslüman olsun olmasın, ülkelerin Kur’an verilerine göre ne kadar ‘İslamî’ olduğunu test etmek. İktisadî endekste; vergilerin adilliği, fakirlere sosyal yardımlar, özel mülkiyetin korunması gibi faktörlere bakılıyor. Hukukî endekste; kanun hâkimiyeti, yargının bağımsızlığı gibi faktörler baz alınıyor.
İnsanî ve politik haklar endeksinde; sivil ve politik haklar, kadın hakları gibi konular değerlendiriliyor.
Veriler dünya üzerindeki 208 ülkeye karşılaştırmalı olarak uyarlanıp sonra da her ülke için temel ‘İslamîlik’ sıralaması yapılıyor. Sonuç: İlk 35’te hiçbir Müslüman ülke yok! Türkiye: 103, S. Arabistan: 131, İran: 163, Afganistan: 169. sırada.
İlk 50’de sadece 2 Müslüman ülke bulunuyor: Malezya, 38. Kuveyt 48. sırada. İsrail, ikisi hariç, İslamîlikte bütün Müslüman ülkelerin önünde görünüyor.
En ‘Müslüman’ ülkeler hangileri? İlk 3 sıra: Y. Zelanda, Lüksemburg, İrlanda. Onları Danimarka, İngiltere, Norveç takip ediyor. Bu ülkelerin, Uluslararası Saydamlık Örgütü’nün açıkladığı endekste de yolsuzlukların en az olduğu ülkeler arasında olması tesadüf mü?
Gelişmiş ülkelerin daha ‘Müslüman’ olması dikkat çekici değil mi? Kendini ‘’İslamî’ olarak tanımlayanların yaşadığı ülkeler ise rüşvetin, yolsuzluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, insan hakkı ihlallerinin ve haliyle de yoksulluğun kol gezdiği topraklar...
Bu arada BM’nin 2013 yılı Dünya Mutluluk Raporu’nda da insanları en mutlu ülkeler Danimarka, Norveç, İsviçre.
OECD’nin 2014 yılı ‘Yaşam Memnuniyet Çalışması’na göre de Türkiye, 36 ülke arasında en mutsuz iki ülkeden biri... Sözün özü:
İnanç sömürücülerinin karneleri üzerinden baktığımızda, adına ‘Müslüman ülkeler’ dedikleri topraklarda en değerli Müslümanları değil, en berbat gâvurları aramamız gerekiyor. Bu gâvurların en berbatları da Türkiye’deki Atatürk düşmanı dinciler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.09.2015 11:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Münir. Arslan 2015-09-14 20:19:45

Arkadaş sohbetlerinde 25 yıldır söylüyorumKur'an sanki Avrupa ve gelişmiş ülkelere inmiş gibi onlar uyguluyorlar biz Müslüman ülkeler tersini yapıyoruz müslümanlar nezaman düşünmeyi akledecekler hocam ne güzel anlatmışınsağlıklı günler dilerim

Avatar
Birsen öz 2015-09-14 23:06:35

bu araştırma Atatürk devrinde yapılsa idi herhalde ilk ona girerdik

Avatar
Ahmet Karakaya 2015-09-15 22:23:31

Uluslararası düzeyde entellektüel bir tesbit
Allah ömrünü uzun etsin hocamın.

Avatar
ALI YILDIRIM SAĞLIKOVA 2015-09-15 10:27:21

Benim açımdan çok gerçekçi bir araştırma ve değerllendimeler..........

Avatar
Osan başta 2015-09-26 18:49:43

Yaşar hocam bu durumu altı aydır yayınlıyor.sağır beyinler işlemediği için kulaklar duymuyor.
Yaratılanı yatandan ötürü sevmek zorunda olmamıza rağmen,her türlü varlığa işkenceyi zevk bilen bu gafilliği, bir dinle örtüştürmek veya katagorize etmek bile kişileri müslüman sanma yanlışlığına devam etmelerini sağlıyor.Bütün dinler sadece insanlara hak kılınmış. İnsan olamamışlara ataistlik bile yakışmaz .bu devirde bile yobazlığı savunanlara insanca SELAM OLSUN !!!!!!

Avatar
İbrahim karayol 2015-09-26 12:41:12

Cevap vermek ;
_______ABESLE iştigal. ________
Başka bi şey;
1...Alimler in çoğu helak oldu...
İlmi ile amil olanlar istisna...
2...İlmi ile amil olanların çoğu helak oldu...
3...İhlaslı ve samimi olanlar istisna.
Tamam. El hak doğru.
Siz hangisin den siniz. ..!

Avatar
AV.Halil Yeşilyurt Bursa 2015-09-26 12:48:05

Yaşar Nuri Hocamıza çok teşekkür ediyorum.insanlığın ve müslimanlığın acınacak halini gözümüzün önüne koyuyor.Bundan sonra görev bu gerçeklerini görenlere düşüyor.Bu acıklı halimizi nasıl insanlığa ve müslimanlığa yakışır hale getirebiliriz. önce hocanın bütün kitaplarını okumak ve ondan sonra kendimize bir kurtuluş programı çizmemiz ve bunu akıl ve bilim yolunu takip ederek uygulamamız gerektiğini düşünüyorum saygılar.

Avatar
AV.Halil Yeşilyurt Bursa 2015-09-26 12:49:02

Yaşar Nuri Hocamıza çok teşekkür ediyorum.insanlığın ve müslimanlığın acınacak halini gözümüzün önüne koyuyor.Bundan sonra görev bu gerçeklerini görenlere düşüyor.Bu acıklı halimizi nasıl insanlığa ve müslimanlığa yakışır hale getirebiliriz. önce hocanın bütün kitaplarını okumak ve ondan sonra kendimize bir kurtuluş programı çizmemiz ve bunu akıl ve bilim yolunu takip ederek uygulamamız gerektiğini düşünüyorum saygılar.