GÜLEN'İ KAÇIRMA PLANI!

Eski CIA Direktörü James Woolsey, New York'ta yapılan ve kendisinin de katıldığı bir toplantıda Fethullah Gülen'i kaçırma planı yapıldığını belirtti. Toplantıya Berat Albayrak ve Mevlüt Çavuşoğlu katılmış.

25 Mart 2017 Cumartesi 15:43
GÜLEN'İ KAÇIRMA PLANI!

CIA eski başkanı James Woolsey, New York'ta Enerji Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başkan Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığından attığı Michael Flynn'ın 19 Eylül'de New York'ta yaptığı toplantıda , Fethullah Gülen'in gizlice kaçırılmasının konuşulduğunu açıkladı.

Woolsey Wall Street Journal Gazetesi'nden John Bussey'e verdiği mülakatta, bir bölümüne katıldığı toplantıda yapılan konuşmayı aktardı.

Manhattan'da bir otel odasında gerçekleşen toplantıda, 7-8 kişi olduğunu belirten CIA eski Başkanı Woolsey, Gülen'in yasal olmayan yollardan Türkiye'ye götürülmesinin tartışıldığını söyledi.

Woolsey, toplanıya sonradan katıldığı için konunun kimin tarafından ortaya atıldığın bilemeyeceğini, ancak yargı süreci işletilmeden Gülen'in yasal olmayan bir yolla çıkartılmasının konuşulmasının şaşırtıcı olduğunu anlattı.

Gülen'in kaçırılmasını bir plan dahilinde değil, beyin fırtınası şeklinde tanımlayan eski CIA Başkanı, konuyu Başkan Yardımcısı Joe Biden ve bir kaç kişiye de aktardığını bildirdi.


Toplantıyı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı (TAİK) Kamil Ekim Alptekin, organize etmişti. 

Alptekin'in sahibi olduğu Hollanda merkezli 'Inovo BV' adlı şirketin lobi için Flynn’nin şirketi ‘Flynn Intel Group’a geçen (Eylül-Kasım) 90 günlük dönem için 530 bin dolar ödediği açıklanmıştı.

Flynn’ın şirketi bu ücret karşılığında Fethullah Gülen'i soruşturacak ve bir video hazırlayacaktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 5 Mart Pazartesi günü gizlice Washington'a geldi. 

ABC Gazetesi, Albayrak'ın Flynn'la buluştuğunu duyurmuştu.

Ancak video tamamlanamadı. Flynn sadece 'The Hill' internet sitesinde Gülen'le ilgili bir yazı yazdı ve karşılığında sözleşme kasım ayında sona ermeden önce 530 bin dolar aldı. 

Eski CIA Başkanı James Woolsey, WSJ’a verdiği mülakatta , Flynn'ın lobi şirketi Intel Group’ta danışman olarak yer alacağını ancak konuşulanları duyduktan sonra vazgeçtiğini de anlattı.

Yılmaz Polat / Washington





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol