'GÖSTERMELİK OPERASYON KANDİL'

Hükümetin seçim öncesi Kandil’e harekâtını emekli generaller Cumhuriyet’e değerlendirdi.

12 Haziran 2018 Salı 12:23

PKK operasyonları kapsamında Kandil Dağı’na yönelik her an harekat yapılabileceği yönünde AKP’li yetkililerin açıklamalarını emekli generaller Cumhuriyet’e değerlendirdi. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, bölgeye bilindik anlamda bir operasyonun yapılamayacağını dile getirdi. Bu harekatın Afrin’e yapıldığı gibi bir süpürme harekatı olamayacağını, bunun için ciddi bir askeri güç gerekeceğini kaydeden Pekin, Irak’ın kuzeyinde operasyon yürüten mevcut birliğin bir tugay olduğunu kaydetti. Pekin, “Kandil çok geniş bir bölge. Nokta olarak belli değilse harekat olmaz. Önceden yerleri belirlenir, istihbarat yapılır, nokta olarak hava hücum harekatı yapılır. Birlikler helikopterle indirilir. Kandil’e harekat için yakınında olmak lazım. O zaman da bölgede kimse kalmaz. Afrin gibi mevzi kazıp burayı savunmazlar. Yapılacak harekat çok sembolik bir şey olabilir” dedi.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da, Kandil’e harekâtın iyi bir şey olduğunu ancak kara harekâtının kolay olmadığını söyledi. Bölgenin geniş olduğunu, lojistik sağlamanın oldukça zor olduğunu belirten Yavuz, “Bu dönemde Kandil’e harekat yapmanın seçimle bağlantısı aşikar. Etkili olursa çok iyi bir şey. Psikolojik boyut hariç, yeterli etkiyi yaratabileceği de şüpheli” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
pluto credits 2018-06-25 05:59:29

Merhaba beyefendi / hanımefendi,
İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.
Email: [email protected]

Teşekkür ederim.
Pluto Kredi Financier.