GÖKÇEK, OTOBÜS ŞOFÖRÜ İÇİN NE DEDİ?

"Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim ve..."

03 Ekim 2015 Cumartesi 10:15
GÖKÇEK, OTOBÜS ŞOFÖRÜ İÇİN NE DEDİ?

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 12 kişinin öldüğü otobüs faciasıyla ilgili konuştu. Gökçek, "İnanılır gibi değil. Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim. Gerçekten inanılır gibi değil. Otobüsü park edip iniyor. Sonra ne oluyorsa, bir sigara yakıyor. Gaza basıyor..." dedi.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, geçen gün yaşanan otobüs kazasıyla ilgili Gökçek ile arasında geçen diyaloğu köşesine taşıdı. Çekirge yazısında şunları aktardı:

"Kan çanağına dönen haberler arasında boğulmadan... Ankara Dikimevi'ndeki otobüs katliamını sorguluyorum. Nasıl oldu? Başkan Melih Gökçek i aradım. O da şaşkın. Daha 'Başkan, başımız sağ olsun. Nasıl..."' dedim... O dakika anlatmaya başladı:

"İnanılır gibi değil. Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim. Gerçekten inanılır gibi değil. Otobüsü park edip iniyor. Sonra ne oluyorsa, bir sigara yakıyor. Gaza basıyor..."

Peki bir cinnet hali falan mıdır?

Bakıyorlar tabii.

Bir konuyu merak ediyorum. Sonuçta otobüs şoförleri gün boyu trafikte. Bana göre uçak pilotundan farkları yok. Buna sinir de dayanmaz beden de... Biz birkaç saat trafiğe çıkıyoruz... Korna sesinden, trafikten delirecek gibi oluyoruz. Bu şoförlere bir psikolojik destek var mı? Test yapılıyor mu? 

Elbette yapılıyor. Belirli aralıklarla uzmanlar kontrol ediyor. Ben de olaydan sonra şoförün psikolojik test sonuçlarına baktım. Hepsi tam puan... Yani ne oldu anlamadık."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.10.2015 10:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol