GÖKÇEADA VE ŞARKÖY'DE 30 YARALI VAR!

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin. Ada'da yıkılan evler olduğunu, yaralıların olduğunu halkın tedirginliğinin devam ettiğini söyledi.

24 Mayıs 2014 Cumartesi 13:33
GÖKÇEADA VE ŞARKÖY'DE 30 YARALI VAR!

 Depremin merkez üsGökçeada'nın batısı... : Çanakkale'de 30'a yakın kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Depremi hissedenler sokaklara dökülürken, 5 kişinin kendini camdan attığı öğrenildi. 

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin. Ada'da yıkılan evler olduğunu, yaralıların olduğunu halkın tedirginliğinin devam ettiğini söyledi.

GÖKÇEADA açıklarında meydana gelen depremde Gökçeada'da özellikle eski Rum evlerinde çatlak ve çatılarında göçmeler meydana geldiği öğrenildi. Bazı vatandaşların hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, yaklaşık 30 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi olmak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı.

Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi. Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi. 

Depremin merkez üssü Gökçeada'nın batısı...
Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy’de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale’nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu. Gökçeada'da bazı çürük binaların çatılarında çökme oldu, 3 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülnur Gün, depremin Çanakkale'de çok şiddetli hissedildiğini belirtti. Gün, "17 Ağustos depremini İstanbul'da yaşamıştım. Kıyaslamam gerekirse, bu da aynı etkiyi uyandırdı burada. İnsanlar sokaklarda, ağlayanlar var. Dere yatağında olan bölgelerde çok daha fazla hissedildiğini tahmin ediyorum" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.05.2014 13:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol