Giresun'da Ölü Sayısı Artıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’daki sel felaketinde 1’i jandarma dört kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Soylu, “Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu anda 133 vatandaşımız kurtarıldı. Düğün salonunda mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor. 118 köy yolu kapalı. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere’de hasar büyük. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun talimatı var” açıklamasında bulundu.

23 Ağustos 2020 Pazar 12:40
Giresun'da Ölü Sayısı Artıyor

Doğu Karadeniz’i etkili olan sağanak yağış Samsun ve Ordu’dan sonra Giresun’u etkisi altına aldı. Giresun’un bir çok ilçesinde su baskınları yaşandı. Sağanak yağış cadde ve sokakları nehre çevirdi. Yol kenarındaki araçlar sel nedeniyle sürüklendi. Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu. İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi’nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü.

“BURADA KULLANILABİLİR TEK DÜKKAN YOK”
Soylu, “Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber hem buradaki yaraları saracaktır hem de vatandaşımızın yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: İLK DEFA BÖYLE BÜYÜK BİR DOĞAL AFET GÖRÜYORUM, ŞEHRİN SİLÜETİ DEĞİŞMİŞ
Bakan Pakdemirli, “Ben de ilk defa böyle büyük bir doğal afet görüyorum. Şehrin silüeti değişmiş durumda. Ciddi uyarılar yapmamıza rağmen vatandaşlarımız ‘Nasıl olsa bana olmaz’ düşüncesi içinde. Bu da can kayıplarına yol açabiliyor. Bu taşkınları tamamen önlemenin imkanı yok, dere yataklarına ev ve dükkanların yapmamak gerekiyor. Dün alınan yağış 135 milimetre yağış aldık. Ağustos aylarının ortalamasının bir buçuk katı bir günde yağdı” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Giresun’da felaketin yaralarını sarmak için tüm imkânlar seferber edildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Giresun’da meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kaybolan vatandaşlarımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Devletimiz felaketin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiştir” dedi.

AFAD: 127 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 3 kişinin yaşamını yitirdiği Giresun’daki selde 127 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Giresun’da aşırı yağışlardan dolayı Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınları meydana gelmiştir. AFAD, Jandarma, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay ve AKUT ekiplerimizle bölgede 423 personel ve 153 araç ile aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 127 vatandaşımız kurtarılmıştır.” denildi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.08.2020 12:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol