GEZİCİ CANLI YAYINDA AÇIKLADI...

Gezici Araştırma’nın patronu Murat Gezici HDP ve MHP oyları ile ilgili Bugün TV’de çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

06 Ağustos 2015 Perşembe 15:33
GEZİCİ CANLI YAYINDA AÇIKLADI...

 Araştırma’nın patronu Murat Gezici HDP ve MHP oyları ile ilgili Bugün TV’de çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Gezici açıklamasında olası bir erken seçimin de Kasım’da olmasının imkansız olduğunu belirtti. Erken seçim Mart’ta olacak.

 
Gezici Araştırma’nın patronu Murat Gezici Bugün TV’de Erkan Akkuş’un konuğu oldu.  Gezici erken seçim hakkında AKP’nin önündeki anketlerde bulunan söylemlerden yola çıkarak Kasım ayında bir erken seçime karşı çıkacağını erken seçimi Mart ayında isteyeceğini söyledi. Gezici Kasım ayında olası bir erken seçimin ‘imkansız’ olduğunu da belirtti.
 
Gezici, 3 muhalefet partisi bir araya gelip Kasım ayında erken seçim istese bile AKP’nin buna karşı çıkarak erken seçimi mart ayında isteyeceğini iddia etti.
 
MHP’Lİ SEÇMENİN YÜZDE 3’Ü OYUNU HDP’YE VERDİ
 
7 Haziran’da sandık başında bir anket yaptığını belirten Gezici şunları söyledi:
 
Sandığa gelen seçmene “kime ve ne için oy verdiniz?” diye sorduk. 2011 yılında MHP’ye oy vermiş ve aynı zamanda 2015 yılında MHP’ye oy verenlere de sorduk. Burada şöyle bir ayrıntı vardı; 2011 seçimlerinde MHP’ye oy vermiş yüzde 13’lük seçmenin yüzde 3’ü götürüp oyunu HDP’ye vermiştir. Bunun verilmediğini iddia etmek bile mümkün değildir. Bütün araştırma şirketlerinin elinde buna benzer raporlar var. Örneğin yakın bir tarihte KONDA’nın elinde de böyle bir sonuç görmüştüm. Devlet Bahçeli’nin bu durumu mutlaka bildiğini düşünüyorum. 
 
HDP’DE GEÇİCİ OY YOKTUR
 
“HDP’de geçici oy yoktur” şeklinde önemli bir tespitte daha bulunan Gezici “Artık bir milat yaşanmıştır. 7 Haziran’dan sonra HDP’nin oylarının hala düşmediği görülüyor. Yani bahsedildiği gibi bir emanet oy yok. Bugün Türkiye’de ciddi bir tartışma ortamı yaşandı. Bunlara rağmen ne HDP’de düşme var. Ne MHP’de ve AKP’de yükselme var” dedi.
 
ESAS EMANET OY MHP’YE VERİLMİŞTİR
 
Bu açıklamasının ardından asıl bombayı patlatan Murat Gezici esas emanet oyun MHP’de olduğunu söyledi.
 
Gezici, MHP oy veren seçmenin yüzde 25’inin gönülsüz bir şekilde oy verdiğini söylediğini belirterek HDP’ye oy veren seçmenin ise yüzde 5’inin “ben gönülsüz oy verdim” dediğini öne sürdü.
 
BU PAZAR SEÇİM OLSA HDP YÜZDE KAÇ OY ALIR?
 
Bu Pazar bir seçim olsa HDP’nin en az yüzde 12 oy alacağını söyleyen Gezici “Eğer daha da Türkiyeleşirse İmralı ile PKK arasına biraz daha mesafe koyarsa HDP ciddi anlamda oylarını arttırır. Eğer ki HDP muhafazakar bir söylem kullanırsa oyunu daha da arttırabilir” dedi.
 
MHP TABANINDA MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ TEPKİ GETİRDİ
 
MHP’nin TBMM Başkanı seçiminde oynadığı rol kendi tabanında çok ciddi tepkiye neden olduğunu da belirten Gezici “Halaçoğlu’nun açıklamaları halk tarafından kabul edilmedi. MHP seçmeninin yüzde 12’si sandığa gitmiyor şu anda oy verecek parti bulamıyorlar. MHP aslında sıkışmış ikiye bölünmüş bir parti durumunda AKP iktidarına da yakın bir siyaset sürdüren MHP son dönemde de kendi tabanında çıkan farklı seslere de kulak vermeye çalışıyor ama tam anlamda organize olabilmiş değil.” İfadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2015 15:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol