GERİCİ DİN ADAMLARI 'AKLA' SAVAŞ AÇTI!

Sosyal medyada dolaşan bir videoda, 'din adamlarının' söylediği sözler dikkat çekti. Videolarda Cübbeli Ahmet, Nurettin Yıldız gibi gerici isimler var.

29 Mart 2018 Perşembe 15:11

Sosyal medyada dolaşan bir videoda,"din adamlarının" söylediği sözler dikkat çekti.

Videoda, İsmailağa camii İmamı Salih Topçu, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, skandal fetvaları ile sık sık gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı İlahiyatçı Nurettin Yıldız gibi isimler yer alıyor.

Eski Yeni Şafak gazetesi yazarı Dücane Cündioğlu'nun, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, "din adamlarının", İslam'ın akıl ve mantık dini olmadığını iddia ettikleri görülüyor. Cündioğlu videoyu, "Vaizler ittifakla diyorlar ki: 'İslam akıl-mantık dini değildir!' doğru söylüyorlar, ve fakat akıldan-mantıktan yoksun bu dindarlığı evrensel değerlerden yoksun bırakmanın ne büyük bir gaflet ve cehalet olduğunu kavrayamıyorlar" diye yazarak paylaştı.

Dücane Cündioğlu'nun o tweeti:

dasdsasd.png

Görüntülerde Salih Topçu'nun, "Buradan bazıları diyor ya, İslam akıl dinidir. Vallahi billahi değildir. Bir defa İslam vahiy değildir. Dinin akıl, mantıkla izahı yoktur. Din akla mantığa uyar mı? Çoğu uymaz. Aklın mantığın bunu almıyor, bu yetersiz. Rabbim ne diyorsa doğru diyor" ifadelerini kullandığı görülürken, Cübbeli'nin ise, "Aklı kenara koymadan, vahiye uymadan cennete gidemeyeceğiz. İyi ki okumamışım okul falan ya, iyi ki okumamışım. Şu okullar nasip olmamış, şu diplomalar nasip olmamış" dediği görülüyor. Yıldız ise, "Din mantık dini değildir. Din teslimiyet dinidir. Mantıklı insanların yaşadığı, dindir; ama dinde mantık olmaz, Allah olur" diyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol