GAZETECİLERE 10 OCAK MÜJDESİ

Gazetecilere ''yıpranma hakkı''nı yeniden getirecek düzenlemenin, bugün TBMM'de görüşülen tasarıya ekleneceği açıklandı.

10 Ocak 2013 Perşembe 14:37
GAZETECİLERE 10 OCAK MÜJDESİ

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Gazetecilerin 4 yıllık fiili hizmet süresi zammı kesintisini, bugün ortadan kaldırmış olacağız'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın kuruluşlarının AK Parti muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıya AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan yardımcıları İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de katıldı.
Çelik, konuşmasında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak herkesin sorunlarını dile getiren gazetecilerin kendi sorunlarını aktarmakta yetersiz kaldığını belirtti.
Tasarıya madde eklenecek
Gazetecilerin de hak ettiği şartlarda ve ücretlerde çalıştırılması gerektiğini ifade eden Çelik, gazetecilerin yıpranma payının Sosyal Güvenlik Yasası'nda bazı değişiklikler öngören düzenlemeyle tekrar kanun hükmü olarak mevzuata geçmesi gerektiğini ifade etti. Çelik, ''AK Parti Grubu'nun vereceği madde ihdası teklifi var, bu problem sizin adınıza, lehinize çözülmüş olacak'' dedi.
Hakkın iadesi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi için prim borçlarını yeniden yapılandıran tasarıya konulmak üzere tüm partilerle birlikte ortak önerge vereceklerini belirterek, ''Bu lütuf değil, bir hakkın iadesidir'' dedi.
Gazeteciliği ''ağır meslek'' olarak gördüklerini, bu nedenle yıpranma hakkının geri verilmesi gerektiğini dile getiren Şandır, yıpranma hakkının 2008 yılından itibaren yeniden uygulanması amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine devam edilecek olan, prim borçlarını yeniden yapılandıran Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tüm partilerin ortak önergesiyle konulacağını bildirdi. 
Mesajlarda özgür basın vurgusu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, mesleğin zorluklarına rağmen üstün bir hizmet anlayışıyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönündeki gayretlerin her zaman destekçisi olacağını ifade etti.
Türkiye'nin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde vazgeçilmez unsurlardan birinin de özgür ve tarafsız basın olduğuna işaret eden Gül, geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artıran Türk basınının, demokrasinin güçlenmesine ve açık toplum hedefine ulaşılmasına değerli katkılar sağladığını vurguladı.
Gelişmiş demokrasinin en önemli organı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de mesajında, basın ve gazetecilerin gelişmiş demokrasinin en önemli organlarından olduğunu vurguladı.
Gazetecilerin haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli paya sahip olduklarına dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:
''Gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi gazetecilik mesleğinin kalitesinin artırılmasını, mesleğin özendirilmesini ve yeni gazetecilerin yetişmesini sağlayacaktır. Gazeteciliğin mesleki kural ve etik ilkelerinin kökleştirilmesi de bu mesleğin saygınlığının artırılmasına katkı sunacaktır.''
Özgür ifadeye vurgu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, kutlama mesajında hükümet'in, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde, toplumsal birlik, beraberlik, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunan basının, geçtiğimiz dönemlere kıyasla daha özgür ve çok sesli hale gelmesi, haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi için çaba sarf ettiğini belirtti.
Arınç, ''En büyük arzumuz, gazeteciler başta olmak üzere herkesin düşüncelerini serbest şekilde ifade edebilmesidir. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmaya her zaman öncelik verdik, öncelik vermeye devam edeceğiz'' dedi.
Bakanlardan kutlama 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol