FIRTINA İSTANBUL'U FELÇ ETTİ

İstanbul'da aniden başlayan fırtına, kentte yaşamı felç etti. Çatılar uçtu, inşaat iskelesi çöktü. Boğaziçi Köprüsü ulaşıma kapatılırken, deniz trafiği tamamen durdu. Kentte fırtınanın şiddetinin 100 km'ye çıkması bekleniyor.

18 Nisan 2012 Çarşamba 14:36
FIRTINA İSTANBUL'U FELÇ ETTİ

 İstanbul'da aniden çıkan fırnına kenti savaş alanına çevirdi. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, sokakta fırtınaya yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

İSKELE POLİS MERKEZİNİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ
Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Kapalıçarşı’nın çatısı zarar gördü, Bayrampaşa’da bir caminin minaresi çöktü. Lodos fırtınası nedeniyle Harbiye'de inşaat iskelesi Harbiye Polis Merkezi'nin üzerine çöktü. Çöken parçaların altında kalan taksideki 2 kişi yaralandı. 
DENİZ ULAŞIMI DURDU
Şiddetli rüzgar, deniz ulaşımını da durdurdu. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), kentte etkili olan lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda bazı seferleri iptal etti. İç hatlarda Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsleri seferleri şu an yapılamıyor. Dış hatlarda ise saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 14.00'teki Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri iptal edildi.
TEKNE ALEV ALEV YANDI
Sarayburnu açıklarında bir yatta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yatta bulunan yaklaşık 10 kişi çevredekiler tarafından kurtarıldı. Olay yerine sevkedilen itfaiye ekipleri alev alev yanan teknedeki yangını kontrol altına aldı.
BOĞAZ KÖPRÜSÜ KAPATILDI
Toz fırtınası nedeniyle göz gözü görmezken, fırtınanın şiddetinin 100 km'ye çıkması bekleniyor. Trafik Kontrol Merkezi yetkilileri, Boğaziçi Köprüsü’nde Anadolu - Avrupa geçişinde şeritlerin kapatıldığını bildirdi. Avrupa-Anadolu geçişinde ise polis ekipleri kontrollü geçiş sağlıyor. Köprüde, rüzgarın şiddetine göre geçişlere izin veriliyor.  Sürücülere köprüden geçerken direksiyonu sıkı tutmaları uyarısı yapıldı.
YARIN ÖĞLENE KADAR DEVAM EDECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtınanın, yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda rüzgarın hızının son saat itibarıyla saatte 100 kilometreye ulaştığı kaydedildi.
Açıklamada, ''Öğle saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtına, yarın öğle saatlerine kadar devam edecek'' ifadelerine yer verildi. Yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde lodos şeklinde, (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 kilometrem/saat) esmesinin beklendiği belirtildi. Öte yandan açıklamada, kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.
VATANDAŞLARA UYARI
Oluşması muhtemel risklerin, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi olarak belirtildi. Açıklamada, görülen kuvvetli lodosun etkisiyle toz taşınımının beklendiği ve bu nedenle görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksama olabileceğine değinildi.
FIRTINA CAN ALDI
Fırtına diğer illerde de etkili oluyor.
DENİZLİ
Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Kaplanlar Köyü’nde çiftçi 28 yaşındaki İsmail Karagönlü, motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybetti ve aracıyla savrulup şarampole uçtu. Karagönlü, olay yerinde hayatını kaybetti 
İZMİR
İzmir’de, sabah saatlerinde başlayıp, yaklaşık yarım saat süren fırtına ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur, havadaki çöl tozu nedeniyle çamurlu yağarken, ağaçlar devrildi, yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi.
ANKARA
Ankara'da fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
KONYA
Ankara-Konya karayolunda kum fırtınası nedeniyle ulaşım aksıyor.
ESKİŞEHİR
Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı.  Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol