FEYZİOĞLU: BU İKİ FAY HATTINA DİKKAT!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir’de ilk ziyaretini Ege-Koop’a gerçekleştirdi. Feyzioğlu, "Türkiye'de iki büyük fay hattı var. Biri mezhepçilik diğeri etnik ayrımcılıktır" dedi.

16 Eylül 2013 Pazartesi 15:51
FEYZİOĞLU: BU İKİ FAY HATTINA DİKKAT!

 Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir’de ilk ziyaretini Ege-Koop’a gerçekleştirdi. Feyzioğlu, “ Ege-Koop artık sadece bir İzmir markası değildir, güvenilir işlerin adresidir” derken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, “Yargı bağımsızlığı açısından sıkıntılı günler geçirdiğimiz bu günlerde Sayın Feyzioğlu, bütün Türkiye için güven ve moral kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu beraberinde Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ile birlikte Genel Başkan Hüseyin Aslan ile Ege-Koop Genel Merkezi’nden bir araya geldi. Barolar Birliği Başkanı olduktan sonra İzmir’de gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğunu belirten Feyzioğlu, “ Aslında bu bir iadeyi ziyarettir çünkü eski ve kadim dostum Hüseyin Aslan da seçim sonrasında nazik bir ziyarette bulunmuştur. Ege-Koop bugün artık sadece İzmir’in değil bütün ülkenin bir markasıdır, güvenilir işlerin adresidir. Burada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.
BÜTÜN PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU…
Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Feyzioğlu, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtğini belirterek, “ Hepimiz aynı teknedeyiz. Türkiye zor bir coğrafyada ve zor bir dönemeçte. Çok derin fay hatları söz konusu. Özellikle iki fay hattımız var. Biri mezhepçilik diğeri etnik ayrımcılık dolayısıyla etnik milliyetçiliktir. Mezhepçiliğe ortak bir çözüm bulunamadığı taktirde ortadoğu’da sınırları aşan bir iç savaş kaçınılmazdır. Etnik milliyetçilikte de katliamlar kaçınılmaz olacaktır kaldı ki bugün Suriye’de yaşanan budur. Bunlardan Türkiye olarak uzak durabilmemiz için iki şeyden vazgeçmemek lazımdır. Biri Laiklik diğeri ise Atatürk Milliyetçiliğidir. Atatürk’ün fikirlerini anlayalım, uygulayalım, demokrasi binasını birlikte inşa edelim. Tüm siyasi partilere çağrımdır bu binayı birlikte inşa edelim” dedi.
“GENEL BAŞKANLIK ONURDUR AMA…”
İsminin CHP Genel Başkanlığı için geçtiği sorusuna da Feyzioğlu, “ Siyasetle ilgilenen biri olarak bu benim için onur verici bir durumdur ancak yine de spekülasyondan ibarettir” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, yerel seçim süreci ve İzmir için de, adayların parti içi demokrasinin en iyi şekilde işletilerek belirlenmesi gerektiğini, İzmirlilerin de en iyiyi zaten seçeceğini söyledi.
ASLAN: TÜRKİYE’NİN AVUKATI…
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, Feyzioğlu’nun Barolar Birliği Başkanı olmasının Türk halkının moralini yükselttiğini kaydederek, “ Yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün tartışıldığı şu günlerde Feyzioğlu büyük bir güven kaynağıdır. Türk halkının avukatıdır. İşi zor ama o en zor görevleri başarıyla yerine getirmiş biridir” dedi. Feyzioğlu yarın Sefehisar Belediyesi’nce düzenlenen ‘Demokrasi’ konulu panelde konuşacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.09.2013 15:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol