FETÖ'NÜN ESKİ YÖNETİCİSİYMİŞ!

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Ali Erbaş, FETÖ'nün eski dernek yöneticisi çıktı!

17 Eylül 2017 Pazar 13:48

Diyanet İşleri Başkanlığına Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. Atama kararının bu akşam Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Görmez 31 Temmuz'da emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Görmez'in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet etmişti.

ADİL ÖKSÜZ İLE AYNI FAKÜLTEDE

1997-2002 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevi yürüten Erbaş, 2006-2011 yılları arasında da iki dönem aynı fakültenin dekanlığını yaptı. Erbaş'ın görev yaptığı yıllarda, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olan Adil Öksüz de aynı fakültede akademisyen olarak görev yapıyordu. 

CEMAAT PLATFORMUNDA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ

Erbaş hakkında en dikkat çekici detay ise Kültürlerarası Diyalog Platformu'nda (KADİP) bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapması. Fethullah Gülen cemaati tarafından kurulan KADİP, cemaatin "dinlerarası diyalog" adı altında yürüttüğü faaliyetlerin en önemli araçlarından birisiydi.

Bu süreçte KADİP'in yönetim kurulu başkanlığını ise 1993-1995 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık yapan ve adı Adil Öksüz ile anılan Suat Yıldırım yapmıştı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.09.2017 14:02
Anahtar Kelimeler:
DiyanetFetöAli Erbaş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol