FETÖ'DE 'EVET'Çİ...

FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in "başkanlık sistemi"ne destek verdiği, yetkileri genişletilmiş bir Cumhurbaşkanlığı sistemine de "evet" dediği ortaya çıktı.

06 Şubat 2017 Pazartesi 22:30
FETÖ'DE 'EVET'Çİ...

FETÖ Lideri Fethullah Gülen'in "başkanlık sistemi"ne destek verdiği, yetkileri genişletilmiş bir Cumhurbaşkanlığı sistemine de "evet" dediği ortaya çıktı. Gülen'in bugün AKP'nin getirdiği teklife sahip çıktığı sözleri hala arşivde duruyor.

28 Şubat 1997 MGK'sından 29 gün sonra, 29 Mart 1997'de Fethullah Gülen, Cemaat'in kanalı STV'ye konuşmuştu. 30 Mart tarihinde yine Cemaat'in gazetesi Zaman, Gülen'in o sözlerini yayımlamıştı. Gülen, hem başkanlık sistemine hem de yetkileri genişletilmiş bir cumhurbaşkanlığı sistemine neden "evet" dediğini şöyle anlatmıştı:


"Başkanlık sisteminin alt yapısı hazırlanmalı, insanımız hazırlanmalıdır. Salahiyetleri genişletilmiş bir cumhurbaşkanlığı üzerinde durulursa bir rıhtım, bir sıçrama ayağı, bir rampa sayılabilir. Ancak milletimizin bugününü ve geleceğini ilgilendiren bu gibi konular geniş platformlarda tartışılmalıdır. Ben şahsen başkanlık sistemine de, salahiyeti genişletilmiş cumhurbaşkanlığına da sıcak bakıyorum."

1-188.jpg

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
Fethullah GülenCemaatFetö
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol