Fazıl Say-Sözcü Kavgası Büyüyor!

Fazıl Say'ın Sözcü gazetesi hakkında söylediği ifadelere Sözcü'den sert tepki geldi. Ayrıca Fazıl Say'ın verdiği röportajın ses kaydı yayımlandı. faqz

11 Eylül 2020 Cuma 15:39
Fazıl Say-Sözcü Kavgası Büyüyor!

Ünlü müzisyen Fazıl Say, Sözcü gazetesine verdiği röportajda sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti.

Say yaptığı açıklamada  “Sözcü ile röportaj yapmaktan oldum olası çekinmişimdir, çünkü bu çarpıcı manşet tutkusu, insanları hedef tahtasına koyuyor. Suya Yazılan kitabımla ilgili röportaja gelmişlerdi 5 gün önce. Ben bugün röportajdan sadece kendi dediklerimi ayıklayıp size sundum. Onların manşetlerini değil.

Bakın; yurt dışına kaçan beyin göçüyle ilgili; (kitapta böyle bir bölüm var) cümlem şöyle; “Ben de bir dönem Türkiye’den kaçmayı düşündüm ama sonra doğru bildiklerimin mücadelesini vermek için kaldım”. Sözcü’nün manşeti;“TÜRKİYE’DEN KAÇMAYI DÜŞÜNDÜM” Tipik bir cümleyi kesmece örneği… Bu manşeti okuyan biri bana küfürü basar. Hiç kusura filan bakmasınlar, ben bir daha bu gazete ile hiçbir şekilde iletişimde olmayacağım. Okumayacağım da.İstemiyorum. Kusura bakmayın kardeşim. Hedef tahtasına koymaktır bu. Bir insanı toplum önünde yıpratmaktır. Özür mözür de dilemeyin.Allah’tan ilave eki filan.Sözcü bunu sıkça yaptı bana. Ve ben bir kaç kere çok sert şekilde uyardım.Bir sanatçı, pandemi döneminde kitap çıkarıyor. Şu hale bak ya. Vahşi manşetler arasında kendi dediklerimizi de kitabımızı da arar olduk.Bu gazetecilik filan değil!Bu sizinki insanları hedef tahtasına koymak. Ayar çakmak! O yüzden kardeşim ben de diyorum ki; defolun hayatımdan!”" ifadelerini kullandı. 

SÖZCÜ'DEN YANIT

Sözcü Gazetesi Fazıl Say'a yanıt vermekte gecikmedi.Gazete verdiği yanıtta "Say'ın kendi sözlerine sahip çıkmayıp SÖZCÜ'yü sert dille eleştirmesi, hoş olmadı." dedi. Öte yandan Sözcü Gazetesi Fazıl Say'ın röportajda yer alan ifadelerinin ses kaydını da yayınladı.

sozcu-ic.jpg

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.09.2020 15:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol