Fark Kaçtı! İmamoğlu: 7.. Yıldırım: 2..

Y.Çağ Gazetesi Yazarı Orhan Uğuroğlu, İmamoğlu-Yıldırım arasındaki tarihi programı irdeledi ve program sonucunda kimin kazandığını bakın nasıl anlattı?

18 Haziran 2019 Salı 00:23

" İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım karşılaşmasının analizi.

BİNALİ YILDIRIM: Tarihi buluşmaya kendi kalesine gol atarak başladı. Çünkü milyonlarca izleyiciye saygısızlık yaparak stüdyoya 5 dakika geç geldi.

Skor: İmamoğlu 1 - Yıldırım: 0 oldu…

Diyebilir ki, "kapıda bekleyen gazetecilerin babalar gününü kutladım. "Hayır, Sayın Yıldırım çıkışta da kutlayabilirdiniz ki milyonlarca izleyici televizyon başında bekliyor, yayıncılar da 21.00 itibarı ile yayın formatlarını ayarlamışlardı ve sizi bekliyorlardı. Bu yaptığınız saygısızlığın dik alasıdır. İkincisi danışmanlarınız size "gülün" demişler ama siz yayın sırasında çoğu kez "zoraki sırıtmalar" yaptınız. Golü yine kendi kalenize attınız:

Skor: İmamoğlu 2 - Yıldırım: 0 oldu…

"Oyları çaldılar" sözünü ısrarla kullandınız. İmamoğlu'nun, "Kim Çaldı?" sorusuna yanıt veremediniz

Skor: İmamoğlu 3 - Yıldırım: 0 oldu…İmamoğlu'nu 4 kez "yalancılıkla" suçlayarak her zamanki AKP taktiği ile "çamur at izi kalsın" taktiğini uyguladı."Kırmızı kart" seviyesinde haksız, hukuksuz saldırı yaptı ki yayın formatında "sahadan atılma" olmadığından İmamoğlu bu yalan dediklerinizi tek tek çürüttü ve penaltıdan golü çaktı.

Skor: İmamoğlu 4 - Yıldırım: 0 oldu…

CHP ve İYİ Parti'nin Millet İttifakına 31 Mart öncesinde olduğu gibi "HDP" yaması yapmaya çalıştı ki İmamoğlu, "İYİ Parti, AKP, MHP, HDP, BBP, Saadet ve Vatan partili İstanbullulardan oy istiyorum" dedi.

Skor: İmamoğlu 5 - Yıldırım: 0 oldu…

FETÖ iftirasını 2 kez İmamoğlu'na laf arasında sokuşturarak İmamoğlu'na yamamaya çalıştı ama İmamoğlu elinin tersi ile bu hücumu yok etti.Skor: İmamoğlu 6 - Yıldırım: 0 oldu…Ordu Havalimanı'ndaki küfür iftirasını İmamoğlu gerçeği açıklayarak refüze etti.

Skor: İmamoğlu 7 - Yıldırım: 0 oldu…

İstanbul'a ihanet konusunda CHP'li 14 ilçe belediyesini suçladı ama İmamoğlu İmar konusunda gerçek sorumluluğun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde olduğunu açıklamadı.İmamoğlu golü ofsayttan yedi.

Skor: İmamoğlu 7 - Yıldırım: 1 oldu…

İmamoğlu'na Büyükşehir Belediyesi'nin bilgisayarındaki veri kopyalaması konusunda hata yaptığını çünkü 2 ayrı yerde yedekleme yapıldığını açıkladı.

İmamoğlu bu eylemini "Hırsızlıkları, yolsuzlukları, bankamatik memuru AKP'lileri, makam araçlarının tahsisini ve israfı ortaya çıkarmak için kopyalatıyordum" diyemedi ve yeterince savunamadı.

Skor: İmamoğlu 7 - Yıldırım: 2 oldu…

EKREM İMAMOĞLU

Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu tarihi farkı neden kaçırdı analizini yapayım değerli okurlarım.

Yıldırım 2 kez FETÖ iftirasını yapıp, Küçükkaya'nın FETÖ ile iltisakı var mı sorusuna 2 kez, "Hayır Yok" diye yanıt verince İmamoğlu, "Türkçe olimpiyatlarında ve Abant toplantılarında terörist başına övgüler yağdıran sizsiniz. Videolarınız sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor" diyemedi, boş kaleye golü atamadı.

Kaçan gol: 1

İmamoğlu'nun Yandaş Seçim Kurulu'nun "Seçim tekrarı" konusundaki 20 TL anlatımına Yıldırım, "Sadece Büyükşehir'e itiraz vardı" diye yanıt verdi.İmamoğlu, "4 Katlı bir binanın bir katında çökme riski rapora bağlandı ise bu bir katı mı yıkmak lazım? Yoksa 4 katı yıkmak gerekmez mi?" örneğini vermedi boş kaleye atamadı.

Kaçan gol: 2

Binali Yıldırım FETÖ ve vakıflar konusunda, "İbadet, Ticaret ve İhanet" dedi ve ihanet ile mücadele ettiklerini söyledi.İmamoğlu, "FETÖ borsası kuruldu, AKP'nin yandaş FETÖ'cü iş insanları ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. FETÖ'cüler ile İbadet ve Ticaret alanında mücadele etmiyorsunuz" diyemedi.

Kaçan gol: 3

Ve Mal varlığı konusunda İsmail Küçükkaya bu en önemli soruyu gündeme getirdi.Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'na mal varlıklarını sordu.Yıldırım gerekli mercilere mal varlığını yıllardır verdiğini söyledi ama mal varlığını şeffaf şekilde açıklamadı.İmamoğlu ise Yıldırım'a ve Küçükkaya'ya 1. derece akrabaları dahil mal varlığının listesini vermeli ve "Ben açıklıyorum, haydi siz de açıklayın" diyemedi ve atacağı en önemli siyasi çalımı atamadı.

Kaçan gol: 4

Değerli okurlarım,Her iki adayın canlı yayına çıkmaları, birbirlerine armağan vererek, babalar günlerini kutlayarak ve yakalarına Türk Bayrağı takmaları takdir edilmelidir. Yayın sonrası ailece aralarına İsmail kardeşimi de alarak fotoğraf çektirmeleri siyasi gerginlikten beslenenlere müthiş olumlu bir tavırdır.Ben İmamoğlu'nun, karşılaşmadan önce de hazırlık çalışması yapmadığını net şekilde gördüm.

Sonuç olarak İmamoğlu rakibini farklı yendi ama tarihi farkı da kaçırdı."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.06.2019 16:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol