FAİZ HARAM AMA...

Diyanet İşleri tarafından, Prof. Görmez adına açılan tazminat davasında İslamiyette yasak olmasına rağmen faiz istendi.

09 Mayıs 2015 Cumartesi 12:46
FAİZ HARAM AMA...

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in ‘ibret-i alem için iade edeceğim’ dediği 1 milyonluk lüks makam aracıyla ilgili tartışmalar bitmedi. Aksine ‘ibret-i alemlik dava’ ile yeni bir boyut kazandı. Çünkü; Türkiye Diyanet Vakfı, (TDV) söz konusu haberi yapan Hürriyet gazetesi aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ancak Diyanet’in ibret-i alem için iade edilen lüks makam aracıyla ilgili haber nedeniyle gazeteye açtığı davada, daha önemli ibretlik bir ayrıntı da yer aldı. Çünkü Diyanet’in avukatı Diyanet Vakfı ve Prof. Görmez’in kişilik haklarına saldırı nedeniyle sadece 10 bin lira manevi tazminat istemiyle yetinmedi.

 
 
Avukatlar, gazetenin ödeyeceği tazminata, haberin yayınlandığı 13 aralık 2014 tarihinden itibaren yasal faiz de yürütülmesini talep etti. Diyanet’in bu yaman çelişkisi dava Dilekçesinde aynen şöyle yer aldı: Sonuç ve Talep : Arz ve izah edilenler ve resen görülecek sair sebeplerle; Müvekkil hakkında, gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal ederek yayın yapan davalı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nden müvekkil için 10.000,00-TL manevi tazminatın 13.12.2014 tarihinden itibaren yasal faizi ile tahsiline, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalı tarafa yükletilmesine karar verilmesini talep ederim” Ankara 9 .Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da işleme konulan dilekçe TDV avukatlarınca hazırlandı.
 
 
Taraf’ın da ulaştığı dilekçede öncelikle habere konu makam aracı alımıyla ilgili süreç hakkında uzun açıklamalarda bulunuldu. Haberlerin asılsız ve mesnetsiz olduğunda ısrar edildi, işin içine paralel de katılarak, bu haberin de algı operasyonunun parçası olduğu savunuldu.
 
ADNAN KESKİN / TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.05.2015 12:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mefküre sonüstün 2015-05-09 20:32:36

Yanlışı doğru haber yapmaktamı yanlış.Bu makamda neyin lüksü kazansın alsın isterse uçağa binsin