'FAİLİ BELLİ ADALET MEÇHUL'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi ölümünün 33.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

31 Ocak 2012 Salı 17:11
'FAİLİ BELLİ ADALET MEÇHUL'
Sertel, “Son açıklanan rapora göre Türkiye’de son 21 yılda gazeteci ve aydınların da içinde bulunduğu bin 901 kişi faili meçhul cinayete kurban gitti. Bin 901 faili meçhul cinayet demek; 10 bine yakın kişinin yüreğine ateş düşmesi demek. Cinayetler hala aydınlatılamadığı için bu kadar insanın yüreğindeki sızının hala dinmemesi demek” dedi.  
Türk basınının unutulmaz kalemi Abdi İpekçi’yi saygı ve özlemle andıklarını belirten Başkan Atilla Sertel, şunları söyledi:
“1 Şubat 1979’da hain bir suikast sonucu öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi’yi ve 31 Ocak 1990’da faili meçhul bir cinayete kurban giden değerli aydınımız, mücadele insanı, yurtsever Prof. Dr. Muammer Aksoy’u özlem ve saygıyla anıyoruz.
Abdi İpekçi ve Muammer Aksoy, yaşamı boyunca topluma ışık oldu, geleceği aydınlattı. İpekçi’nin ‘Gerçeği saklamamak, eksik bırakmamak, çarpıtmamak, kişilik haklarına ve yanıt hakkına saygı duymak, çalışkanlık, dürüstlük, objektiflik, uzlaşmacılık, mükemmeliyetçilik, doğruluk, güvenirlik, saygınlık” gibi öğretileri Türk basınında suçlamaların, karalamaların, etik ilke ihlallerinin havada uçuştuğu bir dönemde daha da önem kazanmıştır.
Son açıklanan rapora göre Türkiye’de son 21 yılda gazeteci ve aydınların da içinde bulunduğu bin 901 kişi faili meçhul cinayete kurban gitti. Bin 901 faili meçhul cinayet demek 10 bine yakın kişinin evine, yüreğine ateş düşmesi demek. Cinayetler hala aydınlatılamadığı için bu kadar insanın yüreğindeki sızının hala dinmemesi demek.  Türkiye tarihinde kara bir leke olarak duran “faili meçhul” cinayetlerin hala aydınlatılamamasını, bu cinayetlerin arkasındaki isimlerin ortaya çıkarılamamasını endişe ile izliyor, demokrasi ve adalet söylemlerinin sürekli dile getirildiği bir dönemde böyle bir tabloyu asla kabullenemiyoruz.
Basın ve ifade özgürlüğünün tam olduğu, hiçbir gazetecinin düşüncelerinden dolayı hapsedilmediği, hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı şiddete maruz kalmadığı bir ülkede yaşamak istediğimizi bir kez daha yineliyor, gazeteci Abdi İpekçi, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve tüm demokrasi şehitlerimizi rahmet ve özlemle anıyoruz.”

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol