'EVET'ÇİLERİN AFİŞİ ŞOKE ETTİ!..

AKP'nin referandum afişinin Nazi Almanyası'nın 'EVET' afişine benzerliği görenleri şoke etti.

21 Şubat 2017 Salı 00:56

Dünya ve Türk medyası'nın, 'Erdoğan Adolf Hitler’e benzemek istiyor' tartışmaları sık sık gündeme gelirken, AKP'nin bu iddiaları doğrular nitelikteki referandum afişleri gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın afişinin, Nazi Almanyası'nın Hitler'in propaganfa bakanı Joseph Goebbels tarafından hazırlanan propaganda afişine benzerliği şoke etti.

Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı afişte 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sloganı yer alıyor. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan ikinci dünya savaşının çıkış sebebi Hitler'in propaganda afişinde de 'Tek millet, tek lider, tek evet' ifadeleri yer alıyordu.

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) adlı saray destekçisi platform, referandum için tüm ülkede bilboardları 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' afişleri ile donattı. Aynı sloganı Nazi Partisi de yıllar öne Hitler için kullanmıştı

15 Temmuz'un üzerinden 7 ay geçmesine rağmen darbe girişiminin hala aydınlatılamamış olması, girişimin Türkiye'de tek adam rejimini kurmak için zemin hazırlama operasyonu olduğu yönünde iddialar sıklıkla gündeme geliyor. Darbe girişimi bu yönüyle Hitler'in Nazi iktidarını perçinlediği Reichstag yangınına da benzetilmişti. 

1933 yılının Şubat ayında Alman Meclisi Reichstag, Hitler'in SA'ları tarafından yakılmasının ardından 23 Mart 1933'te yetki yasasının kabulüyle Alman Meclisi'nin tüm yetkileri dört yıl süre Başbakan Hitler'e devredilmiş  ve Meclis'in çalışmalarına bu süre için ara verilmişti.

1934 yılının Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg ölümünün ardından Hitler'in, Cumhurbaşkanlığı makamını da üstlenmesiyle oluşan "fiili durum", referanduma sunulmuş, yüzde 89,93 "evet" oyu ile Hitler'in Cumhurbaşkanı olmuştu. Böylece Hitler, 46. madde ile bütün memurların atanması ve azledilmesi yetkisini aldı. 47. maddeye göre de Alman silahlı kuvvetlerinin tam yetkili başkomutanı olan Hitler, kısa süre sonra da insanlığın karşılaştığı en büyük felaketin yaratıcısı oldu. (abc)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.02.2017 01:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol