Eski Danışman AKP'nin Kirli Tezgahını Açıkladı!

10 Mayıs 2019 Cuma 13:33
Eski Danışman AKP'nin Kirli Tezgahını Açıkladı!

rdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki yazdığı yazıda Ekrem İmamoğlu için yapılan ‘dini yayınları yasakladı’ provokasyonunun gerçeklerini açıkladı. Akif Beki ”37 yıldır Sultanahmet’teydi, İmamoğlu kaldırttı, Vali geri getirtti’ diyenlerin, Dini Yayınlar Fuarı’na hiç uğramadıkları anlaşılıyor. Bile bile yalan… Dertleri fuar olsa, 2010’da Beyazıt’a taşındığını bilirlerdi. Duyarlılık bahane, istismar şahane!” ifadelerini kullandı.
 

İşte Akif Beki’nin o yazısı

Önce mahsustan tantanası koparıldı. “37 yıldır kesintisiz aynı yerde kurulmuş Dini Yayınlar Fuarı’na Sultanahmet’i yasaklayan başkan”a çıkardılar İmamoğlu’nun adını.

Ardından da, mübarek ramazanı bu ayıptan ve yasaktan kurtarmak, İBB’nin de kurtarıcılığına atanan İstanbul Valisi’ne nasip edildi.

Ali Cengiz’de yok böyle oyun…

Karardaki bütün katkısının valilik, emniyet ve itfaiyenin verdiği ‘uygun değil’ görüşüne uymaktan ibaret olduğunu açıklamamamış mıydı oysa İmamoğlu?

‘Sokak ağızlarını kapatıyor, esnaf da rahatsız, Sultanahmet fuar için doğru alan değil’ diye görüş bildiren ilgililer, belediye ve valiliğe bağlı değil miydi?

Ramazanın ne zamana denk geleceği yıllar öncesinden biliniyor üstelik, sonradan belli olmadı. Ama kasten beklenmiş gibi, fuarın başlamasına iki hafta kala mazbatasını alan İmamoğlu’nun onayına sunuluyor. O da kendisinden önce nasıl bir görüş olgunlaştırıldıysa ona bağlı kalıyor. Vay sen misin!

‘İmamoğlu da zokayı yutmasaydı kardeşim, siyaset yapıyor tekkeye göz kulak olmuyor, gözünü dört açıp uyanık davransaydı’ diyebilirsiniz. Haklısınız da…

Fakat kırk yıl düşünse kimin aklına gelirdi, hem de İslam, kitap alet edilerek böyle bir çalım yiyeceği…

Anadolu Ajansı sürprizi patlattı; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ilk icraatı, Dini Yayınlar Fuarı’nın aynı yerde açılması için talimat vermek olmuş.

Hikayenin devamını tahmin edersiniz…

Fuar, 37 yıldır kesintisiz Sultanahmet’te yapılıyormuş. Ama Ekrem İmamoğlu, bismillah daha koltuğuna oturmadan yasaklamış. Ramazanla, dinle ve diyanetle ne alıp veremediği varsa…

‘Gelir gelmez din düşmanlığına başladılar’ diye altyapısı, planlı algı kurnazlıklarıyla hazırlanmıştı zaten.

Geriye, ‘Allah razı olsun, YSK yanlışı düzeltti de yasaktan dönüldü, bu da İmamoğlu’na kanıp oy verenlere ders olsun’ dedirtmek kalmıştı işte…

Haberdeki şu cümleye dikkat yalnız:

“Fuarın, 37 yıldır yapıldığı yerde tekrar yapılmasına yönelik kararın kendilerine bildirildiğini vurgulayan Vakıf Fuarcılık Genel Müdürü Yasin Uğraş, ‘derhal çalışmalarımıza devam etmemiz lazım. Çünkü biz başvuralı çok uzun zaman oldu. Sultanahmet Camisi’nin avlusunda tadilat var. Onun için aynı noktada olmaz. Ancak geçen yıl açtığımız ya da Sultanahmet Meydanı’nda gösterilecek yere kurulacak çadırda fuarımızı başlatırız’ diye konuştu”.

Demek ki çok önceden yapılan başvuru sonuçlandırılmayıp İmamoğlu için bekletilmiş, bu bir mi!

“Olması gereken oldu. 37 yıldır Sultanahmet Camisi avlusunda yapılan Dini Yayınlar Fuarı, bu ramazan ayında da yine aynı yerinde İstanbullularla buluşacak” diyen AK Parti İBB Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu da yanlış biliyormuş. Ya da bilerek yanıltılıyor. İmkansızlıktan o cami avlusunda zaten yapılamıyormuş fuar, kim bilir kaç yıldır. Bu da etti mi size iki!

Dahası, 2010’dan beri Sultanahmet’te kurulduğu da yoktu. Daha AK Parti zamanında Beyazıt Meydanı’na taşınmıştı. Diyanet Vakfı’na bağlı Vakıf Fuarcılık’ın internet sayfasına girin; fuar adresi olarak Ankara’da Kocatepe Camisi ile İstanbul’da Beyazıt Meydanı diye yazıldığını görürsünüz. Sultanahmet Camii, epey eskide kalmıştı yani.

Ha, asıl yeri Beyazıt Meydanı’yken geçen yıl Ayasofya önünde bir kerelik derme çatma bir dini yayınlar çadırı kurulmuş. İlk ve son denemeydi, çünkü ne ziyaretçiler ne yayıncılardan bu istisnai örneği beğenen duyuldu. İktidar medyasının arşivlerinde duruyor hala memnuniyetsizlik haberleri.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ALLAH belanizi verecek! 2019-05-10 14:30:11

ramaran ayinda yalan ve iftira torbasi ile dolasanlara yuh olsun, seref yoksunlari.