ERDOĞAN'DAN ÇANAKKALE YORUMU

Başbakan Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle Çanakkale'de düzenlenen törene katıldı.

18 Mart 2013 Pazartesi 15:51
ERDOĞAN'DAN ÇANAKKALE YORUMU

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü dolayısıyla 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ''Çanakkale'yi anlayamayan, Türkiye'yi asla anlayamaz. Çanakkale ruhunu anlayamayan milleti de anlayamaz, milliyeti de anlayamaz, milliyetçiliği de anlayamaz. Çanakkale'deki dayanışmayı, azmi, fedakarlığı anlayamayan, bu ülkenin, bu milletin kardeşliğini de anlayamaz'' dedi.

''98 yıl sonra bugün de Çanakkale'den ilham alarak, millet ve milliyet şuurumuzu daha ileri taşıyacağız. Çanakkale'den, buradaki şehitlerimizden ders alarak kardeşliğimizi daha da yüceltecek, daha ileri seviyelere taşıyacağız'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Geleceğe böyle yürüyeceğiz'' şeklinde konuştu.
Şehitlikler kimlik kartımızdır
''Şehitliklerimiz kimlik kartımızdır'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Burada tarihin akışını değiştirecek, tarihe yön verecek bir destan yazılırken, aynı zamanda bizim millet ve milliyet anlayışımızın da adeta manifestosu yazılmıştır. Bizim millet anlayışımızın, milliyet anlayışımızın, milliyetçilik anlayışımızın çerçevesi, sınırları Çanakkale'de çizilmiş, milliyet  kavramı Çanakkale'de ruhunu, özünü, kökünü bulmuştur.''
Çanakkale Zaferi'nin bir etnik kökenin, bir ırkın, bir kavmin zaferi olmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Çanakkale Zaferi Türkiye'nin, Anadolu ve Trakya'nın olduğu kadar, dünya üzerindeki tüm kardeş milletlerin, kardeş halkların, yeryüzündeki tüm kardeşlerimizin zaferidir'' şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol