ERDOĞAN YENİDEN AKP'YE ÜYE OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından 33 ay sonra yeniden AKP'ye üye oldu.

02 Mayıs 2017 Salı 15:37
ERDOĞAN YENİDEN AKP'YE ÜYE OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) dün oy birliğiyle alınan karar üzerine AKP'ye üye oldu. AKP Genel Merkezi'nin -2'nci katındaki Kongre ve Toplantı Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye üyeliği için tören düzenlendi. Genel Merkez'deki tören için Beştepe'den çıkış yaptığı konvoyla AKP protokol kapısına eşi Emine Erdoğan'la gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve parti yöneticileriyle karşıladı.

Kongre ve Toplantı Salonu'ndaki törende; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra AKP yöneticileri ve kurucuları, MKYK üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı danışmanları yer aldı. AKP Sözcüsü Yasin Aktay'a Cumhurbaşkanı Erdoğan için düzenlenen törene katılıp katılmayacağı sorulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da törende hazır bulundu. Törene Abdullah Gül ve Bülent Arınç katılmadı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: CUMHURBAŞKANI'MIZI GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK TEKLİF EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AKP'ye üye oldu. Üyelik beyannamesinin imzalanmasının ardından Başbakan Yıldırım, AKP grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel başkan adayı olarak teklif edileceğini açıklayan Yıldırım, "Özlemek, sabretmektir. Yılları, ayları, saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an, Sayın Cumhurbaşkanı'mız, kurucu genel başkanımız; bugün yuvaya, kurucusu olduğu AK Parti'ye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım, parti teşkilatım ve grubum adına hoş geldiniz, şeref verdiniz; diyorum. Bize bu yolu açan aziz milletime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Ülkeyi yönetenlerin kendini milletin üzerinde görme anlayışı sona erdi. Milletin adamı AK Parti'ye bugün dönüyor. AK Parti'nin kurucu lideri Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Kendi kurduğunuz yuvanıza hoş geldiniz. Millet, partisini lideriyle buluşturmuştur. Aslında ev sahibine hoş geldin demeye ihtiyaç yok. Sayın Cumhurbaşkanı'mızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 979 GÜNLÜK AYRILIĞIMIZIN SONA ERİYOR OLMASI BENİ HEYECANLANDIRIYOR

Üyelik töreninde hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisine tekrar dahil olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha 'Selamünaleyküm' diyerek, heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasasının değiştirilmesi ve yasağın kaldırılmasını böyle bir imkanı en güzel şekilde şu anda değerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık, aslında sadece resmi bir ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, hep beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir. Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde, damla misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması beni heyecanlandırıyor. Bu kutlu yürüyüşü, önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı şekilde sürdüreceğiz"

"TERÖRE, İHANETE, BOZGUNCULUĞA SAPMAYAN HER İNSANIMIZIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR"

Parti olarak yüklerinin artık daha ağır olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Elbette bizim bir değerler dünyamız var. Bu uğurda her türlü mücadeleyi yürüttük, yürütürüz; ama hizmetlerimizde asla ayrımcılık yapmadık. Yapmıyoruz ve yapmayacağız. Sözümün muhatabı bize kulak verenlerdir; ama icraatlarımız herkes içindir. Bu ülkede kesinlikle, kim ne derse desin, ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. Teröre, ihanete, bozgunculuğa sapmayan her insanımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Biz bu samimiyetle ve gayretle çalıştığımızda milletimizden gereken karşılığı göreceğimize inanıyorum. Bundan sonra yükümüzün daha ağır olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum"

"ÖNÜNÜZE GELİP, GÖZYAŞI DÖKENLER DE OLABİLİR"

Darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "terörle mücadelede" kararlılık vurgusu yaparak şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye ve Türk milletine karşı yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Sıradan değildir. Asker elbisesi giymiş FETÖ mensubu teröristler, devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirerek, ülkemizi işgale kalkışmışlardır. Milletimizin canı pahasına verdiği mücadeleyle başarısızlığa uğrattığımız bu darbe girişimi hepimiz için başka hiçbir şekilde elde edemeyeceğimiz dersler içermektedir. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve süratli bir şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler gelebileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Bazıları diyor ki 'Burada haklı, haksız, şu, bu', öyle veya böyle bir gerçeği bilelim ki takiyenin bu kadar başarıyla yapıldığı bir başka örgüt, Türkiye'de yoktur. Bunlar kendilerini gayet iyi gizliyorlar. Bizim burada kalkıp da acaba şu ne dedi, bu ne dedi; buna bakamayız. Ülkede bir yargı vardır. Hukuk sistemi vardır. Yargı, hukuk çalışmaktadır. Gereği neyse bu yapılacaktır. Zaman zaman arkadaşlarıma söylüyorum. Önünüze gelip, gözyaşı dökenler de olabilir. Ben şuna inanıyorum; acırsak acınacak hale gelebiliriz, bu gerçeği görmemiz lazım"

"SORU İŞARETLERİNİN CEVABINI BULMAMIZ GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir darbe girişiminin dünyada emsali yoktur ve Pensilvanya'daki o terörist başı, oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade ediyor. Sadece Amerika'daki okullarda şu an itibariyle 75 bine yakın öğrencinin eğitimi ve yıllık gelirlerinin 700-750 milyon Dolar'a tırmandığı bir kaynak var. Bu kaynağı Amerika'daki devlet, ödemeyi bizzat yapıyor. Böyle rastgele herkese böyle bir ödeme yapılabilir mi? Bütün bu soru işaretlerinin cevabını bulmamız gerekiyor" dedi.

"ŞU FASILLARI, AÇMAKTAN BAŞKA ÇARENİZ YOK"

Almanya'da yaşanan gelişmeler üzerinden Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de değinen Erdoğan, "Almanya'daki gelişmelere bakıyoruz. Felaket. Her türlü destek orada veriliyor. Bir de PKK'ya veriliyor. Peki bunlar niye veriliyor? Güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Şimdi de 'Peki, bundan sonra ne yapacağız?' diyorlar. Bugüne kadar ne yaptığınız ortada. Bundan sonra yapacağınız bir şey var. Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları, açmaktan başka çareniz yok. Bunu açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye, bunların kapıkulu değildir. Bugüne kadar ne söylendiyse bunlar yerine gelmiştir" diye konuştu.

"VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTACAKSINIZ, AKSİ TAKDİRDE SİZİNLE GÖRÜŞECEK BİR ŞEYİMİZ KALMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir haber, dün alıyorum. Yakında NATO zirvesi var. Orada görüşme talepleri var. Yukarıdan aşağıya 5 madde saymışlar. O 5 maddeye bakıyorum. İlk adımı Türkiye'nin atması gerekir, OHAL'in kalkması gerekir. Geçin bunları, geçin. Siz ne yapacaksanız, onu söyleyin. Sen önce git, Fransa'daki OHAL'i kaldır. Biz bu terörle mücadeleyi neyle vereceğiz? Bizde devleti yıkmaya yönelik bir darbe teşebbüsü var, şehitlerimiz var, gazilerimiz var; biz OHAL ilan edemeyeceğiz. Beyefendilerden izin alacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz. Verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra masaya oturur, konuşuruz. Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı"

"PYD/YPG ONLARIN KUZEY SURİYE'DEKİ HEVESLERİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAĞIZ"

Rakka operasyonuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi sırada Münbiç ve Rakka var. Burada hedef başta ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle beraber ne yaparız. Yarın günü birlik bir Rusya ziyaretimiz var. Sayın Putin ile bunları enine boyuna görüşeceğiz, konuşacağız. Temenni ederim ki oradan hayırlı bir neticeyle döneriz. 16'sında da ABD ziyaretimiz var. Orada da yine bu konuları enine boyuna görüşeceğiz. Buralardan inşallah yeni bir süreci başlatabilirsek öyle temenni ediyorum ki Suriye'de hatta Irak'ta yeni bir dönemin adımları atılmış olur. PYD/YPG onların Kuzey Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" diye konuştu.

CHP'NİN AİHM'E BAŞVURUSU

Erdoğan referandumla ilgili olarak ise şunları söyledi:

Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde yerel seçimler, 2019'un kasımında parlamento ve başkanlık seçimi var. Orada her şey daha net ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla Türkiye'de başvurulması gereken her yere başvuranlar; şimdi de AİHM'e gidiyorlar. AİHM'in bu ülkenin seçimle ilgili içişleri yetkisine karışma yetkisi yok.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol