ERDOĞAN SEVGİSİ MEYVESİNİ VERDİ...

Berkin Elvan ve ailesi için söyledikleri, Erdoğan'ın davetlerinde en ön sıralarda yer alması ve birlikte samimi pozlar vermesiyle sert eleştiriler alan Yavuz Bingöl için Erdoğan'ın talimatı ile Kültür Bakanlığı'ndan ödenek çıktı.

11 Aralık 2015 Cuma 18:03
ERDOĞAN SEVGİSİ MEYVESİNİ VERDİ...

 Yazar Yüksel Aytuğ, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde bugün Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nin detaylarını yazdı.

Yavuz Bingöl'ün o ödül töreninde trilyonluk bir projeyi kaptığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nin ayrıntıları Sabah yazarı Yüksel Artuğ verdi. Beştepe'deki ödül töreninden notlarını okuyucuları ile paylaşan Aytuğ, tören sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ayaküstü projesini anlatıp kabul ettiren Yavuz Bingöl'ü de yazdı.
 
Aytuğ'un yazısına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Bingöl'ün anlattıklarını dinlerden Erdoğan'ın da şaşırdığını söyledi. 

"Erdoğan'ın Berkin'in annesini yuhalatması insani bir şey"

İŞTE O YAZI:  

Resepsiyon sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hararetli hararetli bir şeyler anlatanlardan biri de Yavuz Bingöl'dü. Öylesine heyecanlıydı ki, Erdoğan'ı bile şaşırttı. Belli ki önemli bir mevzuydu. Sohbetin ardından konuşulanları merak edip Yavuz'a sordum. "Büyük bir projemiz var" dedi. 

Meğer Ahmet Yesevi'nin hayatını konu edinecek son derece görkemli bir sahne gösterisi planlıyormuş. Bunun için dünyadaki en etkileyici olimpiyat seremonilerini hazırlayan şirketle birlikte çalışacakmış. Yunus'un, Mevlana'nın felsefelerine ilham oluşturan, 'kaynağın başındaki serçeşme' diye anılan Ahmet Yesevi'yi yeni kuşaklara anlatmak için Broadway gösterilerini aratmayacak, yüksek prodüksiyonlu muhteşem bir sahne gösterisi düşlüyormuş. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Bingöl'ün önerisine hemen onay vermiş ve Kültür Bakanlığı üzerinden projenin hayata geçirilmesi için girişimde bulunulmasını istemiş. 
Yavuz'a "Böylesine büyük bir gösteri için gerekli donanıma sahip sahneyi nereden bulacaksın?" diye sordum. "Bunun için 3 bin kişiyi içine alacak özel bir çadır sahnesi kuracağız ve önce Türkiye'yi, sonra dünyayı dolaşacağız" dedi. Haydi inşallah!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.12.2015 18:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol