ERDOĞAN SEÇİMİ KAYBEDER ANCAK...

Seçim sürecini takip eden Alman uzman Josef Janning'e göre, 24 Haziran sonrası Türkiye'de olası iki senaryo var: "İlk ihtimal, gücünü yitirmekte olan Erdoğan seçimi az bir farkla kazanır. İkincisi ise Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi, ancak kabullenmemesi."

14 Haziran 2018 Perşembe 22:28

24 Haziran seçim süreci Almanya tarafından yakından izleniyor. Merkel hükümeti, siyasi gelişmeler ışığında takınacağı tavrı ve izleyeceği politikayı şekillendirmeye çalışıyor. Başkent Berlin'de siyasetçilerin ve uzmanların yaptıkları değerlendirmelerde Türkiye'yi zor bir dönemin beklediği görüşü öne çıkıyor.

DW Türkçe'den Değer Akal'ın haberine göre; düşünce kuruluşu Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin (ECFR) Berlin Direktörü Josef Janning, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sistem değişikliği ısrarı ile adeta Türkiye'yi bir çıkmaza soktuğunu belirterek, mevcut koşullar altında seçimlerin gerçek anlamda bir galibinin olamayacağını söyledi.

Türkiye'yi sancılı bir sürecinin beklediği öngörüsünde bulunan Janning şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'de olası görünen iki senaryo var, bunlar da nihayetinde herkesin kaybettiği senaryolar. Birinci ihtimal, gücünü yitirmekte olan Erdoğan seçimi az bir farkla kazanır, gücünü yeniden pekiştirmek ister, bunun için başvuracağı araç ve yöntemlerle de Türkiye'yi Avrupa'dan daha da uzaklaştırır. İkinci ihtimal ise Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi, ancak bunu kabullenmemesi."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol