ERDOĞAN'IN İSRAİL'LE YAPTIĞI ANLAŞMAYI AÇIKLADI!

AKP'nin kurucu ismi Abdullatif Sener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Israil ile işbirliği içinde olduğunu, aralarında anlaşma olduğunu açıkladı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:01

İşte CHP'den Konya milletvekilliğine de aday olan Şener'in olay yaratacak açıklamaları...

"Erdoğan İsrail Kudüs'ü Başkent ilan ettiğinde bağırandır. Ama bu işi o noktaya getiren bizzat kendisidir. İsrail'le arasında anlaşma vardır Erdoğan'ın. Bağırma iznini kendisine veriyorlar ama iş yaparken bütün yaptığı işler de İsrail politikalarını uyguluyor. Gayet net gayet özgürce söylüyorum bunu hiçbir endişeye kapılmadan. Cünkü kabinede olan biri olarak biliyorum. Hamas Lideri Halid Meşal'in Türkiye'ye nasıl geldiğini anlatayım da dinleyin. Hamas'ın lideri Meşal'i, İsrail'in terörist diye niteledigi bir insanı Türkiye'ye davet etti. Türkiye ile ABD'nin, İsrail'in arası açılacak, Türkiye bundan büyük zarar görecek diye o dönem kısmen özgür olan basın buyuk bir gürültü yaptı. Meşal geldi, hükümetle görüştü ve ayrıldı. Ama tam Meşal'in Türkiye'ye geleceği günlerde Erdoğan Bakanlar Kurulu'nda Dışişleri Bakanına basın çok gürültü çıkarıyor belki bazi bakan arkadaşların tereddütleri vardır şu Meşal'in Türkiye'ye gelişini bir anlat dedi. Bakanlar Kurulunda ne bilgi verildi biliyor musunuz, İsrail Hamas'a ve başta Meşal olmak uzere liderlerine terörist diyor. Onun içinde bunlarla doğrudan temas kuramıyor. Ancak Filistin halkını onlar temsil ettiği için bunlarla ilişkiye girmek istiyor, görüşmek istiyor bunu da yapamıyor ve zor durumda, bizden rica ettiler Meşal'i İsrail ile görüşmek suretiyle birlikte anlaşarak davet ettik dediler. Sonunda İsrail'in isteğiyle Meşal Türkiye'ye davet edildi. Geldi, görüştü ayrıldı. Ayrıldığı gun de İsrail'in Ankara Büyükelçisi bir açıklama yaptı ve Turk hükümetinin bu davetle büyük bir yanlış yaptığını soyledi ve eleştirdi. Bunun üzerine birkac gün geçmişti ki Erdoğan bu büyükelçi ne diyor böyle deyip İsrail Dışişleri Bakanını aradı. Bu görüşmede biz anlaşmamışmıydık sizin büyükelçi farklı konüşuyor dedi. Bu yetmedi o donem Türkiye'ye hangi imaj verildi? Verilen imaj şuydu İsrail'e rağmen hükümet Meşal'i davet etti, helal olsun vs..
Bu kişı gitti Davos'ta bağırdı niye o zaman bütün ihaleleri İsrailli işadamları alıyor? Neden BOP bir İsrail projesi olduğu halde Erdoğan peşine takılıyor. Suriye'nin parçalanması, Lübnan'da Hizbullah'ın yok edilmesi en fazla İsrail'in işine yararken ve Türkiye'nin zerre faydası yokken bu politikanın en güçlü ayağı ve uygulayıcısı Erdoğan oluyor. Bunda bir terslik yok mu? Halkımıza söylüyorum Erdoğan'ın söylediklerine bakmayacaklar. Ne söylüyorsa tersini yapıyor. Zaten aslına bakarsanız yaptıklarını kapatmak için tersini konuşuyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.05.2018 00:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aaron 2018-08-29 11:00:05

İsrael siksin sizi

Avatar
LEYLA 2018-05-22 20:06:14

YEDIGIN HURMALAR BIR YERINIZI TIRMALAR GUNU GELDIGINDE