ERDOĞAN HERŞEYİN FARKINDA!

Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan ve Aydınlık Yazarı İsmet Özçelik, bugünkü köşelerine taşıdıkları iki farklı anket ve kulis bilgileriyle, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete olan desteğin azaldığını öne sürdü.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 11:18

Yeniçağ Ankara Temsilcisi ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski Danışmanı Ahmet Takan ve Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, bugünkü köşe yazılarına AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilgisi dahilinde olduğunu belirttikleri iki farklı anketi taşıdı. Yazarların iddiasına göre halkın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AKP’ye olan desteği azalıyor.

AKŞENER TEHLİKESİ: MUHAFAZAKAR SEÇMEN YENİ PARTİ İSTİYOR
Ahmet Takan’ın iddiasına göre halkın yüzde 43’ü TBMM’de kendilerini temsil edebilecek bir partiye ihtiyaç olduğunu söylüyor. Bu seçmenin ağırlığını ise kendisi merkez muhafazakar olarak tanımlayan seçmen oluşturuyor. Takan, bu sonucun Saray tarafından Meral Akşener’in kuracağı yeni partinin etkili olacağı yönünde korkuyla yorumlandığını belirtti.

Ahmet Takan, MHP seçmenini yüzde 65, HDP tabanının yüzde 40, CHP tabanının yüzde 35, AKP tabanının ise yüzde 22 oranında kendini temsil edecek bir parti aradığını aktardı.

‘SİYASİ AYAK YOK’ İNANDIRICI DEĞİL
Ahmet Takan ayrıca, anket sonuçlarına göre halkın FETÖ’nün siyasi ayağı olmadığına yönelik AKP açıklamalarına önemli bir oranda inanmadığını dile getirdi. Takan, ankette yer alan, “üst bürokrasi ve siyasi partilerin milletvekilleri belediye  başkanları ve üst yöneticileri arasında 'FETÖ'cü  olduğunu düşünüyor  musunuz?” sorusuna yüzde 64 oranında evet denildiğini, hayır oranının ise yüzde 16 olduğunu belirtti.

AKP’YE DESTEK DÜŞÜYOR
İsmet Özçelik ise, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 50 oy alan AKP’nin oy oranının yüzde 41’e düştüğünü öne sürdü. Özçelik’in ulaştığı anket sonuçlarına göre ise AKP’nin çekirdek oy oranı yüzde 15.

Özçelik, AKP’nin çekirdek oyu dışında kalan küçük ve orta boy sanayici, esnaf, köylü, memur gibi kesimlerde yer alan destekçileri içerisinde ise çözülmeler başladığını savundu. Bu kesimlerin özellikle hileli başkanlık referandumu sonrasında Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu gösterdiklerini belirten Özçelik, bu kesimin AKP’den uzaklaştığını iddia etti. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol