ERDOĞAN'A BİR UÇAK DAHA MI?

Türk Hava Yolları, Tunus’un devrik diktatörü Ben Ali’nin Airbus A340 VIP uçağını 78 milyon dolara satın aldı. Tunusair’in sözcüsü Amal Burgiba uçağın Türk Hava Yolları’na satışını doğrularken satış için bir tarih vermedi.

06 Aralık 2016 Salı 00:55
ERDOĞAN'A BİR UÇAK DAHA MI?

Ben Ali için 2009 yılında 250 milyon Euro’ya satın alınan ve içi Louis Vuitton tarafından özel olarak döşenen toplantı salonlarına, yatak odasına sahip lüks uçak Tunus’taki ayaklanmadan sonra 2010 yılından beri Fransa’nın Bordo Havaalanı’nda bekliyordu.

“Bin Uçağa Geri Zekalı”

Tunus Devlet Başkanı Ben Ali, 23 yıl süren diktatörlükten sonra  2010 yılında Muhammed Bouazizi’nin kendisini yakmasıyla patlayan ayaklanmayla kaçarak Suudi Arabistan’a sığınmıştı. Ben Ali, uçağı kullanmaya fırsat bulamamıştı. Ben Ali Arabistan’a kaçışı sırasında uçağa binmek istemeyince, eşi Leyla “Bin uçağa geri zekalı. Tüm hayatım senin ahmaklıklarına katlanmakla geçti!” diye bağırmıştı.

Batılı kaynaklar uçağın Recep Tayyip Erdoğan için satın alındığını ileri sürüyor, ancak THY’den bu konuda bir açıklama yapılmadı. Erdoğan’ın Ben Ali’nin uçağını almak istediği daha önce de ileri sürülmüştü…


tunus1
ucakkk

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol