EN BÜYÜK KAVGA ALANI: TÜRKİYE!

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, İslam dünyasının en büyük kavga alanının sanıldığı gibi Afganistan, Irak ya da Suriye olmadığını bizzat Türkiye olduğunu vurguladı.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 12:49
EN BÜYÜK KAVGA ALANI: TÜRKİYE!

 Öztürk hoca, bu yüzyıldaki zulme karşı çıkış ve özgürlük mücadelelerinin en büyüğü ve en etkilisinin Atatürk tarafından verildiğini, bu nedenle de batı ve onun güdümündeki ‘Müslüman’ yaftalı dinci ekiplerin hedefi haline geldiğini kaydederek, özetle şu görüşleri dile getirdi: " İslam dünyasının bugün ‘en büyük kavga alanı’ öyle sanıldığı gibi Afganistan, Irak, Libya, Suriye falan değildir; Türkiye’dir. Çünkü geleceğe yönelik en büyük etkiler Türkiye’de verilen kavganın sonuçlarıyla belirlenecektir. Türkiye’de son yıllarda verilen Atatürk’le saltanat dinciliği, Cumhuriyet mirasıyla geleneksel Emevî-şirk mirası arasında sürüp giden ve baş destekçisi ABD ile AB olan büyük kavga, Arap Baharı denen lanetli güdümün yarattığı savaşlardan da Suriye’deki savaştan da, Irak’taki savaştan da çok daha büyüktür, çok daha anlamlıdır. Aksini düşünenler büyük bir yanılgı içine girer ve geleceği okumakta hataya düşerler. Bu yüzyıldaki zulme karşı çıkış ve özgürlük mücadelelerinin en büyüğü, en etkilisi Atatürk haykırışı olduğu için haçlı Batı ile onun güdümündeki ‘Müslüman’ yaftalı dinci ekiplerin en amansız savaşları Atatürk’e ve Atatürk mirasına yönelik olarak yürümektedir. Bugünkü İslam dünyasında özgürlük haykırışları tamamen yok olmamışsa da çok azalmıştır. Haçlı Batı, haykırışların işe yarar olabileceklerinin yankılanmasına asla izin vermemektedir. Çünkü bilmektedir ki, bu haykırışların başarılı olması halinde Müslüman dünya üzerinde kurduğu gütme ve sömürme siyasetlerinin beli kırılacaktır. Batı’nın Mustafa Kemal düşmanlığının sebebi budur. ‘En büyük kavga’nın alanı Türkiye, artık çok daha anlamlı ve etkili bir mücadelenin meydanı olmuştur. Atı alanlar bu kez sadece Üsküdarı değil, Ankara’yı da geçmiş bulunuyorlar."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2014 11:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
necla.umut 2014-08-21 10:10:59

Sevgili Yasar Nuri Ozturk , sizin gibilere memleketin cok ihtiyaci var , cok !!!!! cahil ,cikarci , bencil , insan olamamis guruhlara karsi , sizin sedaniz colde serap gibi oluyor hocam.Allah saglikli omur versin size.

Avatar
MİNE ÜSTÜN AYŞIM 2014-08-20 17:34:57

SİZİZ YAZDIKLARINIZIN HEPSİ DOGRU SON KELİMENİZE KADAR KATILIYORUM SAYGILAR

Avatar
Abdulkadir Kayalı 2014-08-20 18:19:54

Türkiye üzerine oynanan oyunları aynen belirtmişsiniz ,bir hemşehrim olarak sizinle ne kadar övünsek azdır sevgi ve daygılar hocam.

Avatar
Suzan ince 2014-08-21 16:25:42

Allah size uzun ömür versin hocam iyiki varsınız size ihtiyacımız var

Avatar
Harun unalan 2014-08-20 20:50:58

Tamamen katılıyorum
Allah Size saglık versin hocaö

Avatar
Sezen Bükülmez 2014-08-20 18:03:28

Hepsini doğru buluyorum.

Avatar
abdullah albayrak @selimcanlı 2014-08-21 23:12:02

hem cahil hem dangalaksın o sebeple sana açıklama yapmak boş sana sadece durum bildirmesi yapılır..

Avatar
isa can @selimcanlı 2014-08-21 23:15:35

adam neyden bahsediyor bu dingil selim neyden bahsediyor tamam fakirsin adamın kitabına ihtiyacın olmuş almaya paran yetmemiş içine oturmuş anlıyoruz da bu konu başka be kardeşim az kafayı çalıştır...