EMİR SUBAYI O BELGELERİ ABD'YE KAÇIRMIŞ!

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme alan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın emir astsubaylarından olan Şener Doğrugören ve emekli astsubay Serhat Pasha'nın darbe girişiminde önemli rol oynadıklarını iddia etti.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 23:23

Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında, "Astsubay Şener Doğrugören ve Serhat Pasha hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bugüne kadar yakalanamadılar. Firari sanıkların yurt dışına kaçtıkları tahmin ediliyor. İşte o 2 emir astsubayından birisinin ABD'ye sığındığı yolunda karargaha bilgi geldi. İddiaya göre bu kişi, 15 Temmuz akşamı yapılan bazı konuşmaları, belgeleri de ABD'ye götürdü" ifadelerini kullandı.

Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şöyle;

15 Temmuz darbe girişimi akşam, Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananlara bugün bile bir çok kişi inanamıyor. Genelkurmay Başkanı’nın en yakınında çalışanlar örgüt mensubu çıktı ve komutanı odasından zorla alıp gitmek isteyenlerin başında onlar geldi. O gün bu hain planın içinde yer alanlardan bazıları, yaptıklarının hesabını vermeye çalışırken, hâlâ aranan ve nerede oldukları bilinmeyen eski askerler de var.

Emir subayı, emir astsubayı komutanların en yakınında olan görevlilerdir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Levent Türkan gibi, emir astsubayı Şener Doğrugören de darbe girişiminin içinde yer almıştı. Yalnız o değil. Emekliye ayrılan diğer emir astsubayı Serhat Pasha da, sivil elbiseli olarak darbe girişimi akşamı Genelkurmay karargahına gelmişti. Kamera görüntülerinde de Pasha neredeyse başrolde yer alıyordu. Bu emir subaylarından biri ABD'ye sığındı.

Genelkurmay başkanının emir subayı gibi, emir astsubaylarının da FETÖ tarafından o kritik göreve yerleştirildiği anlaşılıyor

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol