EMEKLİLİK HAKKI BİLE ALINDI!

Diyanet cadı avı başlattı...

29 Mayıs 2015 Cuma 11:27
EMEKLİLİK HAKKI BİLE ALINDI!

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde 30 yıldır imamlık görevinde bulunan Hasan Çalışan, 30 Mart yerel seçimleri sonrası sosyal medya üzerinden paylaşım yaptığı gerekçesi ile emeklilik hakkı elinden alınarak görevinden ihraç edildi. ‘Biz on yılda yedi sülalesini devlet imkanları ile zengin edenlerden değil bir ömür her şeyi feda edenlerin yanındayız’ şeklinde paylaşımlarda bulunduğunu aktaran Hasan Çalışan, bunlarda kendi görüşüne göre hiçbir art niyet olmadığını hakkını mahkemede aradığını, adaletin yerini bulacağını söyledi.

 
Ilgaz ilçesinde Yenimahalle, Yukarı Cami’nde 18 yıldır imamlık Yapan Hasan Çalışan meslekten ihraç edilmesiyle ilgili şunları dile getirdi:

 
“30 yılı aşkın bir dönemdir bu kutsal görevi yapmaktayım. Bu zaman içerisinde hiçbir ceza almadım. Görevimi layık bir şekilde yapmaya çalıştım. Mahalli seçimlerden sonra facebook sayfamdaki paylaşımlarımdan dolayı soruşturma geçirdim. Ve soruşturmamın sonucunda da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevimden ihraç edildim. Yazı gelmeden bir hafta önce ben hakkım olan emeklilik talep dilekçesini vererek emekli olmak istedim. Bu yazı bana bir hafta sonra tebliğ edildi ve emeklilik dilekçem de geri çevrildi.


EMEKLİLİK HAKKIM ELİMDEN ALINDI

Şu anda mağdur durumdayım. Hem emeklilik hakkım elimden alındı hem de bu kutsal görevimden ihraç edildim. Müfettişler bana facebook sayfam üzerindeki paylaşımlarından dolayı olduğunu söylediler. Fakat bu paylaşımların hiçbiri bana ait değil. Başkalarının sözlerinden ya da yazarların sözlerinden beğendiğim sözlerdir. Bunları paylaştım. Milyonlarca kişinin yaptığı gibi ben de paylaşımlarda bulundum. Bunun dışında yaptığım hiçbir suç yok. Hiçbir siyasi partiye üye değilim, hiçbir siyasi tarafımda yok. Yaklaşık 25 yıldır bu ilçede görev yapmaktayım. Ben ilçem tarafından, cemaatim tarafından sevildiğimi biliyorum. Ama bu sıkıntılı dönemde böyle bir şey yaşadık başımıza geldi. Şu zamanda herkesin başına geldiği sıkıntılı günler atlatıyoruz. İnşallah geçecek. Yaptığım paylaşımlardan bazıları ise ‘biz on yılda yedi sülalesini devlet imkanları ile zengin edenlerden değil bir ömür her şeyi feda edenlerin yanındayız’ bu tip paylaşımlar bunlarda benim görüşüme göre hiçbir art niyet yok.”

 
Devletin vermiş olduğu maşın bir kısmını geri aldığını dile getiren Çalışan, “Geçimimi temin etmek içi başka bir yola, çaresine bakacağım, idare mahkemesine belgelerimizi verdik. Avukatımız vasıtası ile inşallah hayırlı bir neticenin çıkacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.05.2015 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yakup topoyan 2015-05-29 13:32:44

30 yil diyanetin anlat dedigini anlatirsin bir gun kendi fikrini yazarsin ekmeginden olursun nerde demokrasi ayip etmisler bu olay dogruysa

Avatar
Şeref Parıltay 2015-05-30 21:43:20

İhraç edilen sen değilsin,senin nezdinde,toplumsal ideallerimiz,toplumsal ahlak değerlerimiz,düşünce hürriyetimiz,velhasıl insanlığımız..!