ELİAÇIK HOCA O SÖZÜNE AÇIKLIK GETİRDİ...

İhsan Eliaçık hoca, 'İnanç yelpazesinde Ateizm'den bir önceki durakta duruyorum' sözüne açıklık getirdi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 01:19
ELİAÇIK HOCA O SÖZÜNE AÇIKLIK GETİRDİ...

 Eliaçık hoca, Habertürk televizyonunda Balçiçek İlter'in 'Siz, bir tarafını en koyu dini inançların oluşturduğu öbür tarafını ise en ateist düşüncelerin  oluşturduğu inanç yelpazesinde nerede duruyorsunuz?' sorusuna verdiği 'Ateizm’den bir önceki durakta duruyorum' cevabına açıklık getirdi. İşte o sözler: " Benim yanıma bir sürü genç geliyor son yıllarda ve bana ‘’Senin söylediklerin olmasa biz ateist olurduk’’ diyorlar bunların çoğu da  imam hatip çıkışlı ya da cemaatlerden gelen çocuklar. Bir tarikatçıdan, cemaatçiden daha iyi anlaşıyorum ben ateistlerle çünkü ben onların inançsızlıklarını  ya da ibadetlerini yerine getirmemelerini sorgulamıyorum bunun önemli olmadığını söylüyorum hatta bunun din olmadığını söylüyorum. Önemli olan ahlaklı  davranıştır diyorum, sen doğru musun dürüst müsün, kul hakkı yiyor musun bunlar önemlidir. İstersen Müslüman ol istersen Hıristiyan ol istersen ateist ol  insanların davranışlarına bakılır, davranışların doğru, dürüst ise evrensel değerlere uygunsa sorun yok. Ama diğer dini yorumlar inanç arıyor, namaz kılman  lazım diyor başını örtmen lazım diyor bunları görmezse ona iyi gözle bakmıyor halbuki ben bunların din olmadığını söylüyorum bunlar şahıslara kalmıştır.  Bir dinin kendine mahsus inancı ya da ritüelleri insanları değerlendirmede bir değer yargısı olamaz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.04.2015 01:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Meraklı @Ercan kartal 2015-04-16 09:26:04

kafirin kelime anlamını tam öğren, bilmeden söyleyince komik oluyorsun. cahillik başa bela...

Avatar
seref dursun 2015-04-15 19:23:52

Arkadaşlar dinimiz tamamen yorumlara kapalıdır.tek dogru olan vardır oda kurandır lütfen çok rica ediyorum kendinize göre yorumlarda bulunmayın.şüphesiz ki yerleri ve gökleri yaratan Allahtır biz ona inanır sadece ona kulluk ederiz.

Avatar
seref dursun 2015-04-15 19:24:45

Arkadaşlar dinimiz tamamen yorumlara kapalıdır.tek dogru olan vardır oda kurandır lütfen çok rica ediyorum kendinize göre yorumlarda bulunmayın.şüphesiz ki yerleri ve gökleri yaratan Allahtır biz ona inanır sadece ona kulluk ederiz.

Avatar
Tahsin Öztürk 2015-04-15 22:10:18

Din kısaca güzel ahlaktır,dürüstlüktür,haklıya hakkını vermektir,adalettir,sevgidir,herkese ve herşeye değer vermektir,saygıdır.
Yaşamı sunan ilaha karşı sorumluluk ve ibadet dini tercihtir

Avatar
ahmet pinar 2015-04-16 00:44:36

Hocam cok guzel yorum yapmis herseyden evvel insan olmak erdemli ahlakli durust olmak iyi ahlak gerisi insanin kendi ozeline girer.

Avatar
tayyip recep @Ercan kartal 2015-04-16 11:37:02

asil kafi̇r sensi̇n kuranda yazar ben si̇ze açik ve seçi̇k anlayacağiniz bi̇r ki̇tap gönderdi̇m,başka kilavuz aramayin bu si̇ze yeter,di̇kkat edersende ayetleri̇n çoğu seni̇n gi̇bi̇ Allaha i̇nandik deyi̇p Allahü teala ardindan tanrilar yaratanlara gelmi̇ş,kafi̇rde bunlardir.bi̇r i̇nsana sen kafi̇r di̇yemezsi̇n o zaman sen kendi̇ni̇ yargilayici ve karar veri̇ci̇ rabi̇mi̇n yeri̇ne koyuyorsun ve şi̇rk edi̇yorsun.si̇zi̇n gi̇bi̇ cahi̇ller yüzünden nerde şi̇ddet, yalan hirsizlik i̇slami̇ topraklarda

Avatar
Sabri Şengün 2015-04-15 13:42:53

insan olarak doğru , ama bir dinin mensubu iseniz o dinin gereklerini yerine getirmeye çalışmak icap eder. Şayet yerine getiremiyorsa da asla inkar etmemesi gerekir.

Avatar
zehra avci 2015-04-15 15:30:43

Bizde sizin gibi dusunuyoruz hocam. Cokda munakasalara giriyorum ortulu kardeslerle.