ELİAÇIK: GÜNÜMÜZDE KENZ MÜSLÜMANLIĞI YAŞANIYOR

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, "İslam abdestli kapitalizm için gelmedi. Mülk Allah'ındır. Münafık iddia edildiği gibi Allah'a inanmayıp inanmış görünenler değildir. Münafıklık, müslümanlığın bir halidir. Malını vermekten imtina edenler, infaktan kaçanlar münafıktır" dedi.

28 Kasım 2013 Perşembe 16:00
ELİAÇIK: GÜNÜMÜZDE KENZ MÜSLÜMANLIĞI YAŞANIYOR

 Eliaçık hoca, Kuran'a inanan ve onu anlayan bir müslümanın bugünkü Türkiye şartlarında çok daha mazbut bir yaşam süreceğini belirterek, " Günümüzde maalesef Kenz (Biriktirme) Müslümanlığı yaşanmaktadır. Peygamberimizin yakın arkadaşı Ebuzer, Muaviye'nin sarayına gitti. Beyaz Saray'dı adı. 'Her kim kenz ediyorsa, biriktiriyorsa ve bunu Allah yolunda yani kamu için, yoksul için, muhtaçlar için harcamıyorsa ve bunu her kim yapıyorsa hahamda, papaz da odur' dedi. Bu ayeti bizzat Muaviye'nin yüzüne karşı söyledi. Bunun karşılığında Ebuzer, Hazreti Osman zamanında sürgüne gönderildi ve çölde açlıktan öldü. Ebuzer şimdi ıssız çölde yalnız, fakat görkemli yatıyor. Onun mesajını ne Emevi, ne Abbasi, ne Osmanlı İmparatorluğu vermemiştir. Maalesef onlar Muhammed'in dinini ters yüz etmişlerdir" dedi.

Ebuzer'in vicdanının günümüzde yeniden ortaya çıkarılması gerektiğini kaydeden Eliaçık, Peygamberimiz zamanında bir adam ölüyor ve üzerinden bir dinar çıkıyor. Peygamber bu bir kez dağlamadır diyor. İkincisi çıkıyor bu kez bu ikinci dağlamadır diyor. Zekat ve infaktan sürekli bahsedince de sahabeleri soruyor. Neyi infak edeceğiz? Diyor ki ihtiyaç fazla olanı. Dolayısıyla biriktirdiğiniz an bir nevi rablik taslamış oluyorsunuz. Besleyen, toprak veren, hava veren, su veren Allah'tır. Düşünün infak ve nifak aynı kökten geliyor. Münafıklık söylene geldiği gibi Allah'a inanır görünmek demek değildir. Münafıklık, müslümanlığın bir halidir. Savaşta canını, bollukta malını vermeyen, kaçan müslümana münafık denir. Bu bir dini kategori değildir" şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.11.2013 16:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
sevda tekin 2013-11-28 17:29:53

hocam araplar para içinde yüzüyo...zenginler sizin söylediklerinizden çok rahatsız olacaklar..

Avatar
Mehmet Doğan 2013-11-28 20:16:06

Biriktirmek artık kutsanıyor...

Avatar
cumhur genel 2013-11-29 22:52:48

Serveti yigdikca yigan müşrik ihtiyacindsn fazlasini veren müslüman

Avatar
Nurittin ÖZTÜRK 2013-12-04 15:42:32

ihsan eliaçık çok güzel yaklaşıyor,elinde malı olupta fakire fukaraya vermeyene münafık denir ayetlerden bu çıkıyor

Avatar
mustafa demir 2013-12-23 22:32:07

Servetin grçek nedeni yoksulluktur... yoksulluğun gerçek nedeni ise servettir....