ELİAÇIK DA YÜRÜYÜŞTE! 'ALLAH ADALETİ EMREDER...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir denge ve adalet olduğunu belirterek, "Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur" dedi. Bugünkü yürüyüşe Antikapitalist Müslümanlar grubu 'Allah adaleti emreder' yazılı pankart açarak destek verdi.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 10:31

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 17'nci gününe başlarken, Sakarya'nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii'ndeki mola yerinde açıklamada bulundu. Adalet duygusunun yüceltilmesini, adaletli davranılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "17'nci günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş güzel ve 'Adalet Yürüyüşümüz' devam ediyor. Allah'ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7'den 70'e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir" dedi.

 Alanya'daki orman yangınına değinen Kılıçdaroğlu, kısa sürede kontrol altına alınmasını ve önlenmesini umut ettiklerini, doğaya, kelebeğe, kuşa gösterilen saygının ağaç ve ormanlara gösterilmesi gerektiğini anlattı. CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Ormanların olmadığı bir ülkede rahat, huzurlu yaşayamayız. bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka olayda hissedemez. Onun için adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için."

DESTEK VERDİLER

Yürüyüşe İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül, 17 baroya üye 300 avukat katılarak destek verdi. Kendilerini 'Antikapitalist Müslümanlar' olarak nitelendiren bir grup,, 'Allah adaleti emreder' yazılı pankart açtı. Yürüyüş sırasında 1100 metre uzunluğunda bayrak açıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.07.2017 11:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol