ELİAÇIK: BU 3 ŞEYİ YAPIN HAYATINIZ KURTULUR...

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, dindarlığın özünün sevgi ve merhamet olduğunu belirterek, "Bugün tartışılıp duran kızlı-erkekli evler aslında bir kontrol etme hastalığıdır. Toplamayın, biriktirmeyin ve kontrol etmeyin yeryüzünde sorun kalmaz" dedi.

25 Kasım 2013 Pazartesi 14:31
ELİAÇIK: BU 3 ŞEYİ YAPIN HAYATINIZ KURTULUR...

 Dindar denilen kişilerin bir tek karıncayı ezmekten, herhangi bir canlıya zarar verip, eziyet etmekten çekinen kişiler olmadı gerektiğini kaydeden Eliaçık hoca, " Çünkü onların hepsinin yaratıcısı birdir. Allah yaratmıştır. Artık insaoğlu toplama hırsından, biriktirme ve kontrol etme arzusundan vazgeçmelidir. Dünyayı kurtaracak felsefe budur.

Toplama, biriktirme, kontrol etme. Bu bir aileyi kurtarır, bu bir mahalleyi kurtarır, bu bir işyerini kurtarır, bu bir ülkeyi kurtarır, bu Dünyayı kurtarır. Bunlardan vazgeçeceksiniz" dedi.


KURAN HADDİNİZİ BİLİN DİYOR...
Kontrol etmek isteyince otorite benim, herşey için benden izin alınacak, bensiz bir şey yapılmayacak denmek istendiğini anne-kız ilişkilerinde bile bunun böyle olduğunu anlatan Eliaçık hoca, " Kız erkekli evlerde neler oluyor deniyor? Bu da bir kontrol hastalığıdır. Oysa saygı göstermek gerekir. Böyle yaşamak istiyorlar, buna neden karışıyorsun. Sana göre ahlak dışıymış. Ahlak dışı ne demektir? Senin ahlak anlayışına ters düşmesi midir yoksa kişinin kendi ahlaki prensiplerine aykırı hareket etmesi midir? Sen inandığın değerlere ters düşersen ahlaksızlık yapmış olursun. Yoksa senin ya da başkasının koyduğu kurallara bir başkası tabii olmuyor diye ona ahlaksız diyemezsin. Eğer böyle algılarsak yaşamı tabiatı kontrol etmekten, insanları kontrol etmekten, hayvanlara işkence yapmaktan vazgeçeriz. Tabiatın mensubu değil de sanki sahibiymişiz gibi hareket ediyoruz. Bu yüzden Kuran, mülk Allah'ındır diyor, haddinizi bilin diyor" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.11.2013 14:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Faruk Arslantas 2013-11-25 18:12:50

agzina yüregine saglik hocam.

Avatar
huseyin 2013-11-25 20:48:24

Insan ozunde iyidir.kotuluk use arizidir. Insanla Allah arasina giren kotuyle mucadele etmektir cihad.ihsan hocanin yaklasimi kenddisinin defaatle makalelerinde soyledigi ibadet(kulluk) mantigina aykiridir.kendisiyle celismesi bir yana Kuranin onlar kotuluklerden menederler ayetiyle celisir.

Avatar
FAİK EYUBOĞLU 2013-11-26 04:36:47

eliaçik hocayi ilgi ile izliyorum.sağ olsun var olsun.

Avatar
Edibe Kubel 2013-11-29 01:18:45

kurani cok iyi tefsir ettiginiz icin iyi ki varsiniz.allah sizden razi olsun.

Avatar
Edibe Kubel 2013-11-29 01:22:44

karadeniz tv'de, cuma aksamlari yaptiginiz programla, evimin en kiymetli misafiri oldunuz.sizi büyük bir begeniyle izliyorum.sizin gibi hocalar cogalmali.

Avatar
mustafa kilic 2013-11-25 15:36:26

Sayin hocam benimhattime degil ama sunuda soylemeden. Gecemiyorum. Toplum kurallari vardir. Herkesi. Toplum kurallarina uymaya davet ediyorum biz musluman bir toplumuz inanci baska olan insanlar yonlendiriyor bizleri SELAMLAR

Avatar
Eyüp ali kasarcı 2013-11-25 15:51:41

Sayın mustafa kılıç. Toplumun kuralları değil bireylerin kuralları - değerleri - örf ananeleri vs vardır ve bu bireyler toplumu oluşturur.

Ayrıca bizleri inançları başka olan insanlat yönetiyorsa yine hatayı kendimizde aramalı değilmiyiz.

Kişi kendi benliğindekini değiştirmedikçe allah'ta o toplumun gidişatını değiştirmez ya hani ondan diyorum.

Avatar
huseyin 2013-11-25 17:27:50

Hz.Lut da ayni durumda idi degilmi? Biraksaydi da kavmini homoseksuel yasantilarina devam etselerdi ya. Ihsan hoca zirvaliyorsun iyice.