Elazığ'a Giden Yardımları Suriyeliler Depolamış!

Video paylaşım sitesinde yayın yapan İlave TV'de Elazığ’daki depremin ardından İzmir’den deprem bölgesine giden gönüllü bir kişinin sözleri sosyal medyada dikkat çekti.

03 Şubat 2020 Pazartesi 07:17

Videoda, 4 gündür Elazığ’daki deprem bölgesinde yaşadığını belirten vatandaş Elazığ’daki gözlemlerini paylaştı.İzmir’den deprem bölgesi Elazığ’a gönüllü olarak giden bir vatandaşın sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Elazığ’da Suriyelilerin yardımları alıp depoladığını belirten gönüllü vatandaş, "Kültür Park, tamamen gövde gösterisine dönüşmüş" dedi.

Elazığ’da herkesin üstünde bir yelek olduğunu ve bir sürü merdiven altı derneklerin deprem bölgesinde olduğunu belirten vatandaş, "Tamamen gövde gösterisine dönüşmüş. Çadır kent sivil toplum kuruluşu gibi olmuş. Aynı görüşte ne kadar belediye varsa gelip stant açmış hepsi burada boş boş geziyor. İnsanlara sorsanız yüzde 90’ı mağdur. Kalabalık var ama icraat yok. Herkesin üstünde bir yelek var. Ortalıkta boş boş dolaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

İzmir’den Elazığ’a giden gönüllü vatandaşın açıklamalarının tamamı şu şekilde:
“Burada gözlemlediklerimle tamamen objektif olarak söylemek gerekirse, burada kontrolsüz bir yardım var. Gördüğünüz Kültür Park’ın yukarıdan görüntüsünü çekerek biz çadır kent kurduk demekle olmuyor. Buraya yurtiçindeki insanların iyi niyetiyle bir dünya yardım toplandı ama Kızılay, ilerideki kule restorantın altında 10-15 tane 17 yaşındaki gençle bu işi çözmeye çalışıyor ama burada profesyonel bir bilgi işlem ve lojistik olması gerekiyor.

Yardımlar biraz kontrolsüz bir şekilde dağıtılıyor, ben onu gözlemledim. Kim gelirse gelsin, aynı kişiye yardımlar verilebiliyor. Kayıt kontrol sistemini yeni başlatmaya çalıştılar ama iş işten geçti. Çevre illerden buraya gelen Suriyelilerin yardımları kontrolsüz olarak alıp depoladıklarını gördüm. Özellikle burada birkaç tane mahalle var gidilmeyen. Kültür Park, tamamen gövde gösterisine dönüşmüş. Çadır kent sivil toplum kuruluşu gibi olmuş.

Aynı görüşte ne kadar belediye varsa gelip stant açmış hepsi burada boş boş geziyor. İnsanlara sorsanız yüzde 90’ı mağdur.

Kalabalık var ama icraat yok. Herkesin üstünde bir yelek var. Ortalıkta boş boş dolaşıyorlar.

Bir sürü merdiven altı dernek var burada. Burası adeta sivil toplum kuruluşu fuarı gibi olmuş.

Görüntüde bir yardım var ama yardım alan yok. Kimin ne aldığı belli değil.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2020 07:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol