EKSİ 17 DERECEYİ GÖRDÜ...

Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 dereceyle Erzurum'da ölçülürken Van'da 33 köy yolu ulaşıma kapandı.

15 Aralık 2012 Cumartesi 14:10
EKSİ 17 DERECEYİ GÖRDÜ...

 Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 17, Kars'ta eksi 13, Ardahan'da eksi 8, Erzincan'da eksi 7, Ağrı'da eksi 6 ve Iğdır'da 1 derece ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, yollarda buzlanmaya karşı sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Pamuk Geçidi mevkisinde 100 araç yolda mahsur kaldı
Ağrı ve Iğdır'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğubayazıt-Iğdır karayolu ulaşıma kapandı.
Pamuk geçidi mevkisinde 50'si tır yaklaşık 100 araç, yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, kapanan karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Van'da 33 köy yolu kapandı
Öte yandan, Van'da sabah erken saatlerden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kar kalınlığının kent merkezinde 8 santimetreye ulaştığı Van'da, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın gün içerisinde aralıklarla devam edeceğini belirtti.
Çanakkale'de buzlanma
Çanakkale'de gece yarısından itibaren etkili olan soğuk hava nedeniyle kent genelindeki bazı yollarda buzlanma meydana geldi. Park halindeki araçların camları ve kapı aksamları buz tuttu, sürücüler sabah saatlerinde araçlarının camlarını temizlemek zorunda kaldı.
Yetkililer soğuk hava akımının hafta ortasına kadar etkili olacağını, gündüz sıcaklıklarının ise 9-11 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol