EFSANE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Süleymanoğlu’nun cenazesine katılan ezeli rakibi Yunan rakibi Leonidis, Süleymanoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ünlü halterciye veda etti.

19 Kasım 2017 Pazar 14:49
EFSANE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım'ın yanısıra eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde öğle namazına mateakip cenaze namazı kılındı.  Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi için camii çevresinde erken saatlerden itibaren tedbir alındı. Sokaklar Naim Süleymanoğlu'nun posterleriyle donatıldı. 

EZELİ RAKİBİ TABUTUNU ÖPTÜ

Cenaze törenine çok özel bir isim de katıldı. Naim Süleymanoğlu'nun aktif sporculuğunda en büyük rakibi olan Yunan Halterci Valerios Leonidis de oradaydı. Leonidis, Naim Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu öperek saygısını gösterdi. Leonidis'e, Dünya Şampiyonu Milli halterciler Sunay Bulut ve Halil Mutlu eşlik etti.

BİNALİ YILDIRIM: NAİM SÜLEYMANOĞLU KAHRAMAN SPORCUMUZDUR

Cami girişinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Milli haltercimizin efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nu kaybettik. Ahirete bugün yolcu edeceğiz. Merhume Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış bir efsane, kahraman sporcumuzdur" dedi. 

"TÜRK SPORU İÇİN ACI BİR GÜN"

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türk sporu için acı bir gün. Haberi dün doktor bize bildirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber dün Rize'de kongredeyken haberi aldık. Türk sporuna büyük hizmetler yapmış, halterin gelişmesine büyük katkı vermiş değerli bir insanı kaybettik. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız takip etti. Böyle önemli bir sporcuya sahip olmak her ülkeye nasip olmaz. Nasıl futbolda Messi'ler, Ronaldo'lar, Platini'ler konuşuluyorsa, halterde de o duayendi, üstattı. Ülkemize kazandırdığı başarılar ve tanıtımına yaptığı katkılar nedeniyle çok önemli görevler üstlendi. O bir semboldü. Bulgaristan'da zulüm gören Türklerin bir sembolüydü. Kaçırılışı, getirilişi, rahmetli Turgut Özal'ın onu buraya getirişi, orada yaşanan gerçeklerin ortaya çıkmasında bir semboldü. O bir efsaneydi. Türk sporundaki, halterindeki misyonu, liderliği tartışılmazdı. Dünyada Time dergisine kapak olmuş bir isim" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "Spor dünyası için çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU: BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BİR TAVIR SERGİLEDİ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Soğuk savaşın bittiği günlerde Bulgaristan'da soydaşlarımıza dönük zulüm sürerken o sporcu kimliğiyle, insan kimliğiyle ve Türk kimliğiyle bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir tavır sergilemiştir. Soydaşlarımızın o gün yaşamakta olduğu haksızlıklar konusunda dünyanın aydınlatılması hususunda çok büyük vazife görmüştür” dedi. 

AHMET ÖZAL: NAİM SÜLEYMANOĞLU'NU BABAM GETİRDİ

Cenazeye katılan Ahmet Özal ise babasının başbakanlığı döneminde Süleymanoğlu'nu Türkiye'ye nasıl getirdiğini anlattı. Naim Süleymanoğlu'nun babasının Turgut Özal'ın manevi oğlu olduğunu söyleyen Ahmet Özal, “Naim kardeşimiz biliyorsunuz babamın manevi oğluydu. Bende onun manevi ağabeyi oluyorum. İlk geldiği günleri hatırlıyorum, pırıl pırıl bir insandı. Dünyada hala onun kırdığı rekor kırılamadı, kimsenin de kırabileceğini sanmıyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum. Onun irtica etmek istediği bilgisi babama geldi. Tabii biz de MİT'in mensuplarıyla beraber - Tabii o zaman Bulgar ajanları da peşinde Naim'in- bizimkiler daha akıllı çıktı. Çeşitli şekillerde yollarını kaybettirerek rahmetlinin başbakanlık uçağıyla direkt Ankara'ya getirildi. Olimpiyatlara katılabilmesi için Bulgaristan federasyonunun onay vermesi gerekiyordu Naim'e. Hatta o zamanlar hatırlıyorum rahmetli babam bir açıklama yaptı. Bulgar federasyonuna 1 milyon dolar rüşvet verdim dedi. Ondan sonra Türkiye'nin gururunu kabarttı. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

HAMZAÇEBİ: HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de cenazeye katılan isimler arasında yer aldı. Naim Süleymanoğlu'nun göçmen kuşağının temsilcilerinden olduğunu söyleyen Hamzaçebi, "Şampiyonlukların başlangıcını ateşlemişti. Müthiş bir insandı. 'Cep Herkülü' boşuna denmedi. Çok güzel harika bir insandı. Hiçbir zaman unutmayacağız" ifadesini kullandı. 

Naim Süleymanoğlu, burada öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilecek. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol